• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
MGK bildirisinde İrini Harekatı vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanan Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası MGK bildirisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Bildiriye göre, Azerbaycan'ın çeyrek asrı aşkın bir süredir işgal altında bulunan vatan topraklarını geri almasından duyulan memnuniyet ifade edildi ve yaşanan gelişmeler neticesinde ortaya çıkan jeopolitik durum tüm boyutlarıyla ele alındı.

Kıbrıs'taki Türk mevcudiyetini yok sayarak Ada'da iki toplum ve iki devletin varlığını kabul etmemekte ısrar edilmesinin ve tarafların çözümsüzlüğün temelini teşkil eden dayatmalar hiçbir zaman kabul görmeyeceği kaydedildi.

Bildiride ayrıca etkisini giderek artıran Coronavirus salgınının önüne geçmek için geliştirilen aşıların ve diğer tedavi yöntemlerinin siyasi ve ticari hırslara kurban edilmeyerek tüm insanlığın hizmetine adil ve erişilebilir şekilde sunulması gerektiğinin altı önemle çizildi.

İrini Harekatı kapsamındaki uygulamaya karşı her alanda gerekli adımların atılacağına vurgu yapılan bildiride, harekat kapsamında Türk gemisine yönelik tek taraflı, uluslararası hukuka ve müttefiklik ilişkilerine aykırı müdahale kınandı.

Bildiride, Türkiye'nin güney sınırlarında bir terör koridoruna kesinlikle müsaade edilmeyeceği bir kez daha teyit edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir