• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
İşgal çetesi gazetesi 'Trump ayrılmadan İran'ı vurabilir'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS (AA)

Walla News gazetesinde yer alan haberde, Trump'ın görev süresi dolmadan önce İran'ın vurulması emri vereceğine ilişkin net bir istihbarat olmadığı, ancak işgal çetesi yetkililerin 20 Ocak’a kadar geçecek sürenin "hassas bir dönem" olduğunu dile getirdiği belirtildi.

ABD'nin İran'ı vurma ihtimaline karşı işgal çetesi ordusuna, Tahran'ın doğrudan ya da Suriye, Lübnan ve Gazze'deki İran'a yakın gruplar üzerinden işgal çetesini hedef alabilecek saldırılarına karşılık hazırlıklı olunması talimatı verildiği öne sürüldü.

Adı açıklanmayan üst düzey siyonist bir yetkilinin ABD'nin İran'ı vurması halinde bunu önceden işgal çetesine bildireceğini dile getirdiği ancak işgal çetesinin tam olarak hazır olmamaktan endişe duyduğu, bu nedenle de orduya gerekli hazırlıkları yapması talimatının verilmiş olabileceğini aktardığı ifade edildi.

New York Times gazetesi, Trump'ın önceki hafta İran'ın nükleer tesisini vurmaktan danışmanlarının tavsiyesi üzerine vazgeçtiğini yazmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise geçen hafta yaptığı açıklamada, Orta Doğu’ya B-52H tipi stratejik bombardıman uçakları sevk ettiğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir