• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
STK`lar Suriyeliler için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, iç savaştan kaçarak Batman`a yerleşen Suriyeli mülteciler için İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.


BATSO Başkan Yardımcısı M.Salih Yıldız ve Tabipler Odası Batman Şube Başkanı Mehmet Demir başkanlığında yapılan toplantıya, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman`daki TSK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.


BATSO Başkan Yardımcısı M. Salih Yıldız, Batman`da yaşayan Suriyeli mülteciler ile ilgili süreci ve daha önce yapılan yardımları katılımcılara anlattı. Yıldız, STK`ların ve kurumların Batman`daki Suriyeli mülteciler ve Suriye`de yaşayanlar için yardım konusunda ellerinden geleni yapmalarını istedi.


Yapılacak yardımların oluşturulacak depoya aktarılmasına karar verildi. Ayrıca kurulacak 3 grubun işadamlarına, belediyeye ve valiliğe gidilerek ayni yardım talebinde bulunacağı ifade edildi.


Batman`a göç eden Halep Üniversitesinden Prof. Faruk, yardım toplanması için bir merkez oluşturulmasının faydalı olacağını söyledi. Prof. Faruk, Suriye`deki yaşayanlar için acil olarak ilaca ve çocuklar için mamaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir