• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Bingöl Şehid Durna`yı Rahmetle Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 5 Mayıs 2011 Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`nin PKK/BDP yandaşları tarafından yakılmasını engellemek için mücadele verdiği esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Ubeydullah Durna`nın 40`ıncı gününde Mustazaf Der Bingöl Şubesi, bir program düzenledi.

Mustazaf Der Bingöl Şubesi`nin dernek salonunda gerçekleşen program saat: 20.30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ubeydullah Durna ve şehitler üzerine bir konuşma yapıldı, sinevizyon gösterimiyle devam eden program ikramla son buldu.

Programa konuşmacı olarak katılan yazar İbrahim dağılma, şehit ve şehadetten bahsetti. Şehit kelimenin Arapça bir kelime olduğunu ifade eden Dağılma, şehit kelimesinin İslami literatüre has bir kelime olduğunu söyledi. Dağılma, "Her ne kadar bugün batıl davalar uğruna, küfür yolunda ölenlere de şehit deniliyorsa, aslında Peygamber Efendimizin ifadesiyle Allah`ın davasını yeryüzünde tekrar insanlar içerisine getirme amacıyla mücadele verip, hayatlarını feda eden insanlara şehit deniliyor" dedi.

Ubeydullah Durna`nın hayatını iman, cihat ve şehadet olarak üç kelimeyle özetleyen Dağılma, Ubeydullah`ın şahadetiyle şahadetin çok uzak olmadığının hatırlandığını söyledi. Şehidin, toplumun rengini değiştiren en büyük unsur olduğuna dikkat çeken Dağılma, tembelleşen, çürümeye yüz tutan, rehavet tiryakiliğine kapılan, İslami bir saate sığdıran insanlar için büyük bir ders olduğunu vurguladı.

Ubeydullah Durna Kimdir?
Ubeydullah Durna, 05. 02. 1981 yılında Hakkâri`nin Yüksekova (Gewer) ilçesine bağlı Aksu (Gagewran) Köyü`nde dünyaya geldi. Babası Behçet, Annesi Havsat. Ailenin en büyük çocuğu olan Şehit Ubeydullah`ın kendisinden küçük 5 erkek, 4 kız kardeşi bulunuyor.

Köy okulunda eğitim hayatına başlayan Ubeydullah, küçük yaşında sahip olduğu hareketlilik ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çekti. Askerlikten sonra Yüksekova`ya dönen Ubeydullah, köy camisinde Kur`an eğitimi almaya başladı. Daha sonra ailenin isteği üzerine İstanbul`a çalışmaya gitti. Yaklaşık iki sene çalıştıktan sonra Yüksekova`ya dönen ve akabinde evlenen Ubeydullah, İslamî camia içindeki çalışmalarına ağırlık vererek kendisini yetiştirmeye çalıştı. İki çocuk babası olan Ubeydullah, biri 6 yaşında Şehadet isimli kız, biri de 4 yaşında Hattab isimli erkek çocuğu bulunuyor.

Mustazaf-Der Yüksekova Temsilciliği`nin açılmasından sonra dernek için faal olan Ubeydullah Durna, derneğin başkan yardımcılığını üstlendi. Yardım Komisyonunun Başkanlığını da yapan Ubeydullah, Yüksekova genelinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin tespiti noktasında çalışmalara katılarak ihtiyaç sahiplerine kendi imkânları dâhilinde yardımlar ulaştırdı.

5 Mayıs 2011 Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne saldıran PKK/BDP yandaşları, Ubeydullah Durna`yı derneğin çatısında ateşli silahla katletti.

Nihat kanat -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir