• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Şaka gibi! Nobel Ödülüne aday gösterdiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin ve Yemen başta olmak üzere bölgede yol açtıkları saldırı ve neden oldukları krizler nedeniyle birçok sivilin ölümünden sorumlu tutulan Siyonist işgal rejimi  Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'ın, 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi şaşkınlık yarattı.

Her iki lider barış ödülüne aday gösterilse de onlar, başta Filistin olmak üzere Yemen ve Libya'daki birçok sivilin ölümüne sebebiyet veren çatışma ve iç savaşların baş aktörleri arasında.

Binyamin Netanyahu’nun başbakanlığı döneminde aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu 3 bin 500’e yakın Filistinli, işgal güçlerinin saldırılarında şehit edildi, binlercesi yaralandı.

Al Nahyan'ın öncülüğündeki BAE, başta Yemen'deki iç savaş olmak üzere Libya'daki çatışmalar, Filistin meselesi ve bölgedeki bölünmeyi derinleştiren taraf olarak isminden söz ettiriyor.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre, BAE'nin de önemli bir aktör olduğu Yemen'deki iç savaşta şimdiye kadar 112 bin kişi öldü ve bunların 2 bin 138'i çocuk olmak üzere toplamda 12 bini sivillerden oluşturuyor.

14 milyon Yemenlinin açlık sınırında olduğu iç savaşta BAE'nin ülkedeki askeri varlığı halen de devam ediyor. BM tarafından hazırlanan farklı tarihlerdeki belgelere göre BAE kendi askeri varlığı dışında, 90 bin Yemenli savaşçıyı da destekliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir