• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Bozdağ`dan `Sağduyu` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bekir Bozdağ, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü`nde düzenlenen ``Hükümet Sistemi Arayışları ve Başkanlık Sistemi`` konulu panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sinop`ta yaşanan olayları nasıl değerlendirdiğine yönelik bir soru üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

``Sinop`ta yapılan olaylar çirkin olaylar. Sonuçta Sinop`a gidenler, TBMM`nin milletvekilleri. Onlar, orada, Çorum`da olduğu gibi gitmiş olsalar, konuşmuş olsalardı, kimse ondan bir zarar görmeyecekti. Çorum`a gittiler, orada konuştular, fikirlerini söylediler. İnsanlar beğendi veya beğenmedi. Beğenmeyenler eleştirisi varsa, eleştirisini söyleyebilir ama insanlar görüşlerini açıklamak üzere bir yere gittiği zaman onların karşısına taşla sopayla şiddetle çıkmak fevkalade yanlıştır.``

Bozdağ, olaya karışanların bütün Sinop`u temsil etmediğini bildiklerini ifade ederek, ``Çünkü Sinop halkının eminim ki yüzde 95`i, belki yüzde 99`u bu yaşanan olaydan üzüntü duymuştur. Ama maalesef her yerde böyle yapabilen, çirkin olaylar olmasına sebep olan yapılar olabiliyor. Bundan fevkalade üzüldük. Umarız ilgili partiler de bu noktada tabanlarına, seçmenlerine gerekli uyarıyı yaparlar. Çünkü orada CHP`nin, MHP`nin bazı taraftarlarının olduğuna dair de değerlendirmeler yapılıyor. O yüzden onlar da sağduyu çağrısı yaparlarsa isabetli olur. Çünkü Türkiye`de görüşleri söylemekten, görüşlerin söylenmesinden hiç kimsenin korkmaması lazım`` diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye`de her milletvekilinin, Türkiye`nin her iline gidebilmesi ve her ilinde kendi inandığı düşünce neyse onun müdafaa edebilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

``Falanlar şuraya gidemez, filanlar şuraya gelemez` şeklinde yaklaşım zihinlerde hala demokrasiyi, ifade hürriyetini içselleştiremediğimiz anlamına gelir. Bizim düşüncelerimizi herkes kabul ediyor mu? Etmiyor. Biz nasıl söylüyorsak, başkaları da söylesin. Onların karşında düşüncesi güçlü olanlar da çıkarlar, derler ki, bunlar yanlış söylüyorlar. Fikri güçlü olanlar eline sopa almazlar, eline taş almazlar, şiddete başvurmazlar. Şiddete başvuranlar fikir sahibi olmayanlar. Fikir sahibi olmadıkları için ancak taşla kendilerini ifade ediyorlar. Herkes kendisini ifade edebilmeli. Türkiye, herkesin her yerde kendisini ifade edebildiği demokratik bir ülkedir, öyle olmaya da devam edecektir.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir