• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Filistinli aileler Ürdün Vadisi'nden zorla çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Filistin topraklarında kurulan Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili çalışmalar yapan Filistinli aktivist Arif Derağime, işgal rejiminin, askeri eğitim bahanesiyle kuzey Ürdün Vadisi'ndeki El-Burc ve El-Meyte bölgelerinde yaşayan 10'dan fazla Filistinli aileyi (yaklaşık 60 kişi) bölgeden sınır dışı ettiğini bildirdi.

İşgalciler, daha önce bu ailelere, askeri tatbikatlar bahanesiyle bölgeyi terk etmeleri gerektiği ihtarında bulunmuştu.

Filistinli araştırmacılar siyonist işgal rejiminin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, bunun "İşgal rejiminin yıldırma ve bölgeyi Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

Ürdün sınırına komşu ve verimli topraklarıyla bilinen Ağvar bölgesinde 10 bin Filistinli yaşıyor. Beş bini Kuzey Ağvar bölgesinde yaşayan Filistinlilere inşaat ruhsatı verilmediği için çinko baraka ve çadırlarda barınıyorlar.

İşgal rejimi, bu bölgenin Batı Şeria'da kendi idaresinde bulunduğu gerekçesiyle ruhsat vermediği Filistinlilerin yapılarını sık sık yıkıyor ve onları bölgeden kovuyor.

İşgal rejiminin Filistinli Müslümanları bölgeden zorla çıkarması, Batı Şeria ve Ürdün Vadisi'nin ilhak planının bir parçası olarak kendini gösteriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir