• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
ADSM`de torpil iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Torpil iddiaları yine gündemden düşmüyor. Yetkililerin, Ağız ve Diş Merkezindeki doktorları geçici görevle Kozluk`taki diş merkezinde görevlendirdiği, kadrosu orada olan H.S adlı bayan diş doktorunu ise Batman Ağız ve Diş Merkezinde görevlendirdiği iddia edildi.

 

İddialara göre: torpil yapılarak H.S. adlı bayan diş doktoru Kozluk`tan Batman`a atandı, Batman`da görev yapan 2 diş doktoru ise geçici görevle Kozluk`a gönderilecek. Kozluk`ta 5 diş doktorunun çalıştığı ve bunlardan bir tanesinin Batman Ağız ve Diş Merkezine gönderildiği, 1 doktorun haftada 2 gün çalıştığı, bir doktorun çalışıp çalışmadığı belirsiz olduğu ve bir doktorun ise devamlı olarak görev yaptığı iddia edildi.

 

Yaklaşık 40-50 doktorun Batman Ağız ve Diş Merkezinde hizmet vermesi gerekirken fiili olarak 22 diş doktorun çalışması vatandaşa daha iyi bir hizmet verebilmek adına eksiklik olarak görülüyor.

 

Vatandaşlar ise, diş tedavileri için Ağız ve Diş Merkezinde saat 05.00`da sıra aldıklarını ve buna rağmen doktor yetersizliği yüzünden günlerce tedavilerinin yapılabilmesi için beklediklerini söyledi. Yetkililere seslenen vatandaşlar, \"Yetkililerin, diş merkezindeki doktor sorununu biran önce çözmesi gerekiyor. Bizler bir tedavi için 13 gün boyunca sıra bekliyoruz. Diş merkezinin doktor eksiği biran önce giderilmeli ve bizler rahat bir şekilde gelip hizmet almak istiyoruz\" dediler.

 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri: \"İddialar doğru değil\"
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, atamalarla ilgili iddiaların doğru olmadığını savunarak şöyle konuştu: \"Bizim kimseye torpil geçme gibi bir durumumuz yok. Kadrosu burada olan bir tek kişi H. S. o da Ağız ve Diş Merkezinde Başhekim yardımcısıydı. Kozluk`ta 2 tane aktif çalışan diş hekimimiz var. Hizmeti aksatmamak için nerede bir boşluk varsa orada görevlendirme yapmak zorundayız. Gizliden kimseyi görevlendirmedik ve öyle bir yetkimiz yok. H. S. biz gelmeden önce de Ağız ve Diş Merkezinde Başhekim yardımcılığını yapıyordu. Geçici görevle çalışıyordu ve görevi uzatıldı. Bir de eşinin yasal durumundan dolayı buraya tayin yapma hakkı vardır\" ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşların Ağız ve Diş Merkezindeki sıra çilesi hakkında da kısa bilgi veren Günak, yaşanan sıkıntı hakkında ellerinden gelen her türlü çabayı sarf ettiklerini ve diş merkezinin yeni olduğunu yavaş yavaş bu sıkıntıları giderileceğini belirtti. Günak, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hem doktor sayısının artışında hem de sıra konusunda ilgili mercilere bilgi verdiklerini söyledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir