• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehitler bereketli bir hayatın tohumlarıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Diyarbakır merkez Sur İlçesinde hayırlı faaliyetleriyle tanınan Sahabe- Der, Şehit ve Şehadet ayı münasebetiyle dernek binasında bir program düzenledi. Programda, İslam önderlerinin Şehadet ayı kutlandı. Şehit ve Şehadet konusunun anlatıldığı programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.
 
Şubat ayının şehadet ayı olarak anılmasının ve bu ayda birçok İslam önderinin şehit olduğuna dair bir konuşma yapan Recep Özkişi hoca şehitlerin bereketli bir hayatın tohumları, goncaları ve kabiliyetleri olduğunu söyledi. şehitlere bir vefa borcu olarak toplandıklarını dile getiren Özkişi hoca daha sonra şehit ve şahadetin önemi hakkında konuşarak, " Şehit iman ettiği, kabul ettiği, teslim olduğu Âlemlerin Rabbi olan Allah ismi en yüce olsun diye bu uğurda iddiasını ispatlayıp bu uğurda canını veren en kıymetli varlığını feda eden kişidir. Allah resulü şehidi en güzel şekilde tarif etmiştir. Şehit Allah yolunda Allah`ın dinini yüceltmek için savaşan kişi şehittir" dedi.
 
Şehitleri anlama yolunun şehitlerin kendilerini feda ettiği davadan İslam`dan Kur`an`dan geçtiğine dikkat çekerek herkese şehit denilemeyeceğini söyledi. Özkişi daha sonra "Şehit ve şehadet kavramlarını başka ideolojilerde kullanmaktadır. Ancak ve ancak Allah davası Allah`ın dini uğrunda ölürse kişi olur ve şehadet mertebesinde ulaşır" şeklinde konuştu.
 
Kur`an kerim tilavetiyle başlayan program ardından şehitlerin hayatına değinen kısa bir Sine vizyon gösterimi ile devam ederek Şehit ve Şehadet ile ilgili Grup vuslatın okuduğu ezgi ve marşlar, şiirler ile program sona erdi. (Osman İçli- İLKHA)
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir