• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İşgal çetesinin sözde savunma bakanı: Hamas ile temasa geçmeye hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi günü Birleşmiş Milletler'in Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov'la görüşen Gantz, görüşme sonrası Twitter'da bir paylaşım yaptı:

"Filistin Yönetimi'yle koordinasyonun yeniden başlamasına yardımcı olduğu için Mladenov'a teşekkür etme ve Hamas'ın ülkemizin güneyinde egemenliğimiz ihlâl edişini görüşme fırsatı yakaladım.

Gantz Twitter'deki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Devleti'nin, uzun vadeli sükûnette ve evlatlarımızın geri dönüşünde uzlaşabilirsek; bir çözüme ulaşmaya ve Gazze'de yaşayanların koşullarını geliştirmeye katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladım."

Gantz, "Evlatlarımızın geri dönüşü" derken, Hamas'ın çatışmalar sırasında esir aldığı işgal çetesine mensup asker ve sivilleri kastediyor.

Hamas'ın elinde, 2014'teki çatışmalar sırasında esir aldığı iki işgal çetesi askeriyle birlikte toplam dört esir var.  Gazze Şeridi'ni kontrolü altında tutan Hamas, esirlerin serbest bırakılması için işgal çetesi hapishanelerindeki esir Filistinlilerin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Gantz'ın bu açıklaması, kritik iki gelişmenin hemen ardından geldi

Geçen hafta Filistin Yönetimi, işgal çetesinin Batı Yaka'nın bazı bölümlerini ilhak etme kararı sebebiyle askıya aldığı görüşmelere yeniden başlayacağını duyurdu.

Hafta sonu da işgal çetesinin sözde başbakanı Netanyahu ve Mossad'ın başkanı Yossi Cohen'ın, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile birlikte Suudi Arabistan'a gittiği bildirilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir