• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Dikkat! Bu köyde ölüm tehlikesi var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merkeze bağlı Çobantaşı köyünde fırtına nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu oluşan arıza, tüm girişimlere rağmen yapılmayınca köy sakinleri arızayı kendi imkanlarıyla gidermeye çalıştı.

 

Köylülerin kendi imkanlarıyla onardığı arıza giderilmesine rağmen tehlikenin devam ettiğini belirten köy sakinleri, yetkililerin biran önce bir kaza bela olmadan mağduriyetlerinin gidermelerini istedi.

 

Yaşadıkları sorunu 17.12.2012`de bir dilekçeyle Mirbey Yıldız ismiyle AKSA elektrik şirketine bildirdiklerini ifade eden Abdullah Öznevli gelen evrakta, \"İlgili yazınızda özetle, Bingöl ili merkez ilçesi Çobantaşı köyünde elektrik direğinin devrildiğini elektriğinizin kesildiğini belirterek, direğinizin onarılmasını istemektesiniz. İl müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından yerinde yapılan incelemede ve araştırma neticesinde; bahse konu Çobantaşı köyünde elektrik direğinin devrilmediği ve herhangi bir elektrik kesintisinin olmadığı tespiti yapılmıştır. Bilgilerinize rica ederiz\" denildi. Dilekçeyi gördünüz ve köydeki duruma da şahitsiniz resmen bu evrakla biz köylüleri yalancı duruma düşürmüşlerdir. Bu elektrik kesintilerinden dolayı elektronik cihazlarımızda yandı. Bundan dolayı mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz\" dedi.

 

Evdeyken bir ses duyarak dışarı çıktığını ve elektrik direğinin devrildiğini gördüğünü belirten Ahmet Korkmaz, \"Kendim Aksa elektriği aradım. Sonraki gün geldiler, devrilen direğin bağlantısını kestiler. Ondan dolayı köyün bir kısmı elektriksiz kaldı. Yaklaşık 8 gün elektrik verilmedi. Aksa elektrik gelip yapacağız deyip gelmediler, köylüler mağduriyet yaşayınca tüm tehlikelere rağmen kendi imkânlarımızla yaptık. Bu da sağlıklı değildir. Demin arkadaş da ifade etti. Köyde devrilen direk ve yerde elektrik telleri de yoktur gibisinden bir evrak göndermiş aksa elektrik şirketi. Köylüler olarak bir anlam veremedik. Köyde devrilen elektrik direğinin olmadığını söylüyor. Daha dün gelen şirket, devrilen direğin yerini kazın biz gelip yapacağız. Eğer kazabiliyorsam direği de kendim dikerim. Yazıklar olsun, illaki burada birileri mi ölsün\" şeklinde konuştu.

 

Köyün yaşlılarından H. Ahmet Mısır, yaklaşık iki aydır köyde elektrik direğinin devrildiğini ifade ederek, yarın gelip yapacağız dediler tam iki ay etti. Elektrik şirketinden kimse gelmeyince kendi imkânlarımızla tehlikeye rağmen yaptık. Yetkililere sert tepki gösteren Mısır dayı, onlara göre köyde devrilen direk yok. Kopan elektrik telleri de yok. Bunlar hepsi yalan siz gelip gördünüz şahit oldunuz\" dedi.

 

Bingöl Aksa Müdürü: \"gereken yapıldı\"
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Bingöl Aksa müdürü Yusuf Ziya Altuncu, Çobantaşı köyündeki sıkıntının kendilerine iletildiğini ve gereken müdahalenin yapıldığını söyledi. Yusuf Ziya Altuncu, \"İşletme sorumluluğu müdahale edildi bilgisini benimle paylaştı. Bu mevsimde açık söylemek gerekirse yaz ayında yapılacak müdahale standartlarında kış ayında müdahale yapılması mümkün değildir. Ancak can ve mal güvenliği riski oluşturmayacak şekilde müdahale edilmiş olması gerekir``dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir