• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Onları Anmak ve Anlamak Zorundayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - İzmit Umut-Der tarafından Yunus Emre Kültür Merkezinde şehitleri anma ve anlama programı düzenlendi.
 
Program İsmail Yaşar Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehitler ile ilgili sinevizyon gösterimin ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı. Göktaş, "Birileri bu programları yadırgayabilirler, nereden çıktı bu cihad, ne güzel sözlü tebliğ varken diyebilirler. Kur`an-ı Kerimde bir tane abdestle ilgili ayet varken, bununla ilgili ciltler dolusu kitap yazmışlar, fakat cihat ile ilgili 586 tane ayet-i kerime var fakat bunu farz olarak göremezsin, ne 32 farzın içinde, ne de içtihadın içinde yoktur."dedi.
Şehitleri anlamak zorundayız.
 
Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz sıradan kişilerden söz etmiyoruz. Allahın dini daha yüce olsun, Allah`ın adı, Allah`ın kelimesi, Allah`ın kanunu Allah`ın sözü yüceler yücesi olsun diye kendini feda eden ve bu davaya adayan kişilerden söz ediyoruz ve edeceğiz. Bunlar kıyamet gününde yüksek Allah katında yüksek makamlara ermekten ziyade, şehitler, bu dini, davayı bu şekilde ve şehadetlerle getirdiler ve önemli bir bölümü bu şekilde geldi. Bu yüzden onları anmak ve anlamak zorundayız, anlamadığımız zaman, bize verilen bu emaneti Allah korusun unuturuz, yerine getirmeyiz bu da çok tehlikeli ve bizden sonrakilere bırakacak bir şey elimizde kalmaz."
 
"Allah yolunda mallarını infak edenler, toprağa atılan bir tane tohum gibidirler her tohum yedi başak çıkarır ve her başakta yüz tane bulunur." diyen Göktaş Hoca, bugün dünyanın birçok yerinde bilinçli Müslüman varsa bu Hasan El Benna, Seyyid Kutup, Ahmed Yasin gibi şehitler ve onların ödediği bedeller ile kanlarının bereketindendir." İfadelerini kullandı.
 
Programda ayrıca Kur`an-ı Kerim meal sınavında İzmit birincisi olan İsmail Yaşar hocaya hediyesi verildi. Yaşar`ın hediyesini İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak takdim etti. (Medeni Topaloğlu İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri