• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
Eski AK Partili  milletvekili  hakkında ‘terör’ soruşturması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Diyarbakır eski Milletvekili Galip Ensarioğlu hakkında, "silahlı terör örgütünün propagandasını" yapmak suçlamasından soruşturma başlattı. Soruşturmayı yürüten Terör Suçları Soruşturma Bürosu, AK Parti 24'üncü ve 26’ncı dönem Milletvekili Galip Ensarioğlu’nu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırdı. Dün Diyarbakır Adliyesi’ne giden Ensarioğlu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na hakkındaki iddialarla ilgili ifade verdi.

Ensarioğlu’na, Irak'ın Şengal bölgesinde IŞİD ile savaşırken ölen bir YPG üyesinin 2015 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde düzenlenen taziyesine katılıp katılmadığı ve ne amaçla katıldığı soruldu. 

"CİMER’E ŞİKÂYET ETMİŞLER"

Bir arkadaşının oğlunun 2015 yılında IŞİD ile çatışmada hayatını kaybettiğini ifade eden Ensarioğlu, o taziyeye katılıp bir tweet attığını söyledi. Attığı tweetin sosyal medyada konu olduğunu ifade eden Ensarioğlu, "Örgüt mensubunun cenazesine giden siyasetçi söz konusu olunca sosyal medyada sürekli konu oldu. Bu durumu CİMER’e de yazmışlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda bir açıklaması vardı. Ona verdiğim cevap da sosyal medyada çok konu edilmişti. Savcılık bu konuda bir soruşturma açmış" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir