• DOLAR 32.345
  • EURO 35.212
  • ALTIN 2245.82
  • ...
Bakan Selçuk: Eğitim milletin ortak paydasına hizmet etme işidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Gazi Üniversitesi Gazi Konser Salonunda "Öğretmen Yetiştirmenin Dünü Bugünü Yarını" paneline katılarak bir konuşma yaptı.

İnsanın mukaddes bir varlık olduğunu hatırlatan Selçuk, "Eğitimciler olarak bizim meselemizde insanla ve insanın değerini anlamakla ilgili. İnsanın kendisinin anlaması tam da eğitimin yol haritasını gösteriyor. Kendine bir yol örerken öğretmenin önünü aydınlatması, yön göstermesi, güç katması ve son derece ciddi olarak bu konularda çocuklarımızın geleceğini aydınlatması çok büyük bir vazifedir. Bu vazifeyi kutsal yapan unsurlar var. Bu unsurların da başında çocuğun mayasına sevgi ve şefkat ile müdahale etme imkânı veren bir meslekten söz ediyoruz. Bu meslek, çocukları yetiştiren öğretmenler olarak burada bizlere ayrı bir vazifeyi de sunuyor. Çünkü öğrencileri yetiştiren öğretmenleri de yetiştirmenin ayrı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu hepimiz yıllardır şeref ile taşıyoruz. Yıllar boyunca da öğretmenler gününde bir kez daha hatırlayarak bu vazifemizi yeniden adlandırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

"Çok köklü bir geçmişin hikayesini bugün konuşuyoruz"

Selçuk, "Öğretmenliği daha da geliştirmek ve öğretmenliğin itibarını yükseltmek için öğretmenlerimiz ile beraber kol kola omuz omuza bu ülkenin geleceğini aydınlatmak elbette vazifemiz ve bu vazifemizi aslında 200 senedir öğretmenliğin yeniden inşası noktasında bu ülkenin tarihinde coğrafyasında görüyoruz. Çok köklü bir geçmişin hikayesini bugün konuşuyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitim fakülteleriyle iş birliği yapmanın ve bu iş birliğiyle beraber akademik birikim ile uygulamanın ilişkilendirilmesinin öneminin farkındayız.  Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin kalitesine hizmet eden her türlü faaliyetti desteklemekte kararlıyız. Gazi Eğitim Fakültesi ve Gazi Üniversitesi ile beraber de okullarımızdaki eğitim-öğretim süreçlerinin geliştirilmesi noktasında iş birliğine hazırız. Bu konuda görüşmelerimiz de var. Bu görüşmeler çerçevesinde çeşitli alanlarda projelerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Eğitim hiç kimseyi ayırmadan bu ülkenin evlatlarına hizmet etme işidir"

Eğitimin milletin ortak paydasına hizmet etme işi olduğunu söyleyen Selçuk, "Eğitim bir ülke ve millet ödevidir. Dolayısıyla eğitim hiç kimseyi ayırmadan bu ülkenin evlatlarına hizmet etme işidir. Hepimiz elbette aynı geminin içerisinde yol alıyoruz. Bu ülkeye ödenecek çok fazla borcumuz var ve bunun bitmesi asla mümkün değildir. Birlikte hareket ettiğimizde bu mutabakatı sağlayacağımızı düşünüyorum. Böylelikle de bu ülkenin çocuklarını dünyada dimdik ayakta duracak şekilde sağlıklı, mutlu, huzurlu ve akranlarıyla beraber yarışacak noktaya getireceğimize inanıyorum." dedi.  (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir