• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
İzmir'de Coronavirus'e karşı yeni önlemler alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda Coronavirus'e karşı yeni önlemler alındı.

Buna göre, kent dahilinde mutat gün ve yerlerde kurulan pazarlarda gıda maddesi dışında satış yapılmasına izin verilmeyecek.

Semt aralarında veya belirlenmiş alanlarda faaliyet gösteren bitpazarı olarak adlandırılan pazarların faaliyetleri, ileri bir tarihe kadar durdurulacak.

Sahil bantları, mesire ve piknik alanlarında; piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği nedeni ile  vatandaşların sahil bantları, park mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; sandalye veya oturarak piknik yapmak faaliyetleri yasaklanacak.

Ayrıca; bazı AVM’lerde ortak alanlarda bulunan masaların kaldırılmadığı, bunun sonucu olarak ise restoran/fast food’lardan paket servis alan müşterilerin bu masalarda aldıkları yiyecekleri tükettikleri, bu durumunda salgınla mücadeleyi olumsuz etkilemesi nedeniyle; AVM’lerin ortak alanlarında bulunan masa ve sandalyelerin bir an evvel kaldırılması sağlanacak.

Ortak alanlardaki masa ve sandalyelerin kaldırılması sonrasında, paket servis alan kişilerin AVM içerisinde buldukları boş alanlara oturmak suretiyle kalabalıklar oluşturmasına ve salgınla mücadele ile uyumlu olmayan görüntülere yol açmasına engel olunacak.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari  ve adli işlem yapılabilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir