• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
İslami Cihad Hareketi ve HAMAS'tan Suudi veliahtı ile Netenyahu'nun görüşmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada, siyonist medyanın ortaya çıkardığı Suudi Veliahtı Prens Muhammed bin Selman ile siyonist işgalci Netanyahu'nun görüşmesinin siyasi bir çöküş ve temel ilkelere sırt çevirmek olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Siyonist bir başbakanın Suudi Arabistan’da ağırlanması Kudüs, Mekke, Medine ve Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’ya ihanettir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "İslam ümmeti açısından azami derecede önem taşıyan mukaddes mekanların sorumluluğunun uhdesinde olduğunu ileri süren bir devletin, işgalci rejim ile gizli görüşmeler gerçekleştirmesi, işgalci rejimi Filistinliler aleyhinde daha fazla suç işleme ve ihlalde bulunma konusunda cesaretlendirecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu ziyaretin, Filistin davasının tasfiyesini hedefleyen tehlikeli planların bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

HAMAS'tan görüşmeye tepki

Fistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) liderlerinden Mahmud ez-Zehhar da yapılan görüşmenin bölgedeki normalleşme anlaşmaları paralelinde doğal bir gelişme ancak çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Ez-Zehhar, gerçekleşen söz konusu normalleşmelerin, zamanla bölgedeki büyük devletlere karşı güvenlik ve askeri iş birliğine dönüşmesi konusunda uyardı.

Quds Press Haber Ajansı’na konu hakkında açıklamalarda bulunan ez-Zehhar, "Bölgedeki normalleşme süreçlerini küçümseyenler büyük bir hata içindedir.  Çünkü işgal rejimi, tahmin edilenin çok ilerisini hayal ediyor." ifadelerini kullandı.

Ez-Zehhar, Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasından yapılan görüşmenin ziyaretin ötesinde anlamlar taşıdığına dikkat çekerek, "İşler, tehlikeli boyutlara doğru ilerliyor." dedi.

İşgal medyası Mossad Başkanı Yossi Cohen ile birlikte siyonist Netenyahu'nun Veliaht Prens bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde bir araya gelerek dörtlü bir görüşme gerçekleştirdiğini yazmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir