• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Ortadoğu Ziyaretinde Türkiye Var israil Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin yeni Dışişleri Bakanı Kerry`nin ilk yurtdışı ziyaret programı netleşti. Kerry, 24 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında yapacağı ziyaretlere Türkiye`yi dahil ederken, İsrail`i pas geçti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 24 Şubat-6 Mart tarihlerinde Türkiye`nin de dahil olduğu Avrupa ve Ortadoğu turuna çıkacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, yaptığı açıklamada, ilk yurtdışı turuna İngiltere`nin başkenti Londra`dan başlayacağını ve sırasıyla Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar`a gideceğini belirtti.

Nuland, Kerry`nin Türkiye`yi ziyaretinde, Suriye`deki krizin sona erdirilmesinden bölgesel istikrar, barış ve güvenliğin desteklenmesine uzanan stratejik önceliklerin yanı sıra terörle mücadelede işbirliği de dahil olmak üzere ABD-Türkiye işbirliğinin geliştirebileceği alanları ele almak üzere Türk yetkililerle bir araya geleceğini bildirdi.

İSRAİL LİSTEDE YOK

Kerry, ilk yurtdışı turuna beklenenin aksine İsrail`i dahil etmedi. Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ``Kerry`nin neden İsrail ve Filistin`e gitmeme kararı aldığını`` sorması üzerine, İsrail`deki koalisyon görüşmelerinin hala devam ettiğine dikkati çekti.

Nuland, Kerry`nin bu nedenle, Kudüs ve Ramallah`a ayrı bir ziyaret düzenlemek yerine, ilkbaharda bu bölgeye ziyarette bulunacak Başkan Barack Obama`ya eşlik edeceğini belirtti.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir