• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Filistinli Aya Magari hatıra resimlerini "yün ve iplik" aracılığıyla somutlaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tutku ve üretkenliği hassasiyet ve kararlılıkla birleştiren Filistinli sanatçının yeteneğinin ana araçları iğne ve iplikten oluşuyor.

Pek çok kişiyi etkileyen güzel, çağdaş ve nadir resimler üretebilen Magari, Gazze Şeridi'ndeki uzun sanatsal yetenek listesine katıldı.

Sanatçı Magari'nin hikayesi 8 yıl önce başladı. Magari, Gazze Şeridi'nde öğrenen ilk kişi olduğunu söylediği yün iplikle çizim sanatında ustalaşmanın, örmeye olan sevgisinin yanı sıra çizim ve sanata olan aşkı ve tutkusunun da başarının ana unsurunu oluşturduğunu çünkü bu sanatın Gazze Şeridi'nde yeni ve bilinmediğini belirtiyor.

Sanatsal figürleri ve doğal çizimleri yeni ve nadiren kullanılan bir tarzda çizebildiğini ve somutlaştırabildiğini söyleyen Magari, "bu tür çağdaş sanatın ürettiği şeyi almaya gelen birçok kişi tarafından beğenildiğini" ve "popüler olmasının nedeninin üslubunun modern ve nadir olması ve Gazze Şeridi'ndeki birçok sanatçı tarafından hala bilinmemesi" olarak dile getiriyor.

Magari, hayata geçirilen işler arasında, "Kilim, yastık ve çeşitli dekoratif aksesuarlar gibi pek çok sanatsal modeli uygulayabildim" ifadesini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir