• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eğitim ve öğretim hayatının çimentosu olan öğretmenlerin yılın sadece bir gününde değil, hayatın her aşamasında her zaman hatırlanması ve hak ettikleri değeri görmesi gerektiğini dile getirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında "Peygamber mesleği" olarak değerlendirdiği öğretmenliğin büyük sorumluluk gerektiren ve sabır isteyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Beyoğlu, milletlerin geleceği için ulvi bir vazifeyi ifa eden öğretmenlerin sadece belli zamanlarda hatırlanmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

En büyük müderris olarak Hazreti Muhammed Sallallahu aleyhivesellem'i kabul eden, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir inanca sahip olduklarını belirten Beyoğlu, "Bir toplum öğretmene değer vermekle aslında kendi değerini ortaya koymuş olur. Çünkü öğretmenler, ifa ettikleri bu kudsi görevle toplumun geleceğini inşa ederler. Hayatımızın dönüm noktasını oluşturan öğretmenlerimiz saygı ve hürmetle hatırlanmayı, değer görmeyi sonuna kadar hak etmektedirler. Bu vesile eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle yad ederek eğitim camiamızın bu özel gününü tebrik ediyorum.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir