• DOLAR 32.505
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2479.752
  • ...
UNICEF, 2021'de yoksul ülkelere Covid-19 aşısı göndereceğini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile küresel bir covıd-19 aşı tahsis planı olan COVAX kapsamında Burundi, Afganistan ve Yemen gibi yoksul ülkelere aşı ve bir milyar şırınga ulaştırmak için 350'den fazla havayolu ve nakliye şirketi ile çalıştığını söyledi.

UNICEF'in Tedarik Bölümü Direktörü Etleva Kadilli yaptığı açıklamada, "Bu paha biçilmez iş birliği, tarihi ve devasa operasyon için yeterli taşıma kapasitesinin mevcut olmasını sağlamak için uzun bir yol kat edecek" ifadesini kullandı.

GAVI aşı grubu, WHO ve Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu tarafından ortaklaşa yönetilen COVAX, hükümetleri Covıd-19 aşılarını biriktirmekten caydırmayı ve her ülkede en fazla risk altında olanları ilk aşılamaya odaklanmayı hedefliyor.

Bu hafta sonu düzenlenen bir G20 zirvesinde dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderleri, daha fakir ülkelerin dışarıda bırakılmaması için Covıd-19 aşılarının, ilaçlarının ve testlerinin adil bir şekilde dağıtılmasını sağlama sözü verdi.

Dünya Sağlık Örgütüne göre salgından önce bile aşılara erişim, yaklaşık 20 milyon bebeğin ciddi hastalık, ölüm, sakatlık ve hastalıklardan kurtarabilecek aşı almadığı için eşit olmadığı biliniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir