• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Gaziantep'te vatandaşlara ücretsiz yöresel ürün dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyükşehir Belediyesi tarafından Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında, vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücut direncini artıracak yöresel ürünlerin yer aldığı “şifa paketleri”, öncelikle hastası olan evlere ve dükkanı kapanan esnaf ile çalışanlarına verilecek.

Belediyeye ait Oğuzeli ilçesindeki serada vatandaşlara dağıtılacak “Yöresel Ürün ve Sağlık Seti”nin tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, özellikle vücut direncini arttıracak sumak, kekik, nane, nar, pekmez, sarımsak ve biber gibi kentte yetişen yerel ürünlerin dağıtımının öncelikli olarak Coronavirus hastası olan evlere olmak üzere, bütün vatandaşlara yapılacağını söyledi.

Şahin, kadın kooperatiflerinin serada üreteceği ve ilçe esnaflarından alınacak ürünlerin hazırlanarak paketler halinde halka ulaştırılacağını belirtti.

“Gaziantep mutfağı lezzetin başkentidir”

Gaziantep mutfağı lezzetinin güneş, toprak ve tarihten gelen lezzetler olduğunu belirten Şahin, “Bugün burada görmüş olduğunuz ürünlerde güneşten, topraktan gelen lezzetler var. İnsanlık tarihi kadar eski bir medeniyetin taşıyıcılarıyız. Beşeri sermaye, ahilik kültürü ve medeniyet birleştiği zaman tüm dünyanın da kabul ettiği ‘Gaziantep mutfağı lezzetin başkenti’ ortaya çıkıyor ama artık ‘şifanın da başkentiyiz’ ve ‘şifanın başkenti’ olan ürünleri üreten ekibin bugün parçasıyız.” dedi.

“Yöresel ürünler doğal aşı ve doğal ilaçtır”

Şahin, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz, küresel bir sorunla karşı karşıyayız, ulusal bir mücadele var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü sağlık altyapısı, güçlü koordinasyon ve güçlü dayanışma ruhuyla bu süreçten en az zararla çıkmaya çalışıyoruz. Bilim Kurulu ‘bağışıklık sisteminizi güçlü tutun’ diyor. İmmün sistemini güçlü tutmak için dört formülden bahsediliyor. Birincisi C vitamini, ikincisi D vitamini, üçüncüsü magnezyum, dördüncüsü ise çinkodur. Dolayısıyla C vitamini, D vitamini, çinko ve magnezyum burada. Dolayısıyla doğal aşı ve doğal ilaç. İşte tam o yüzden esnafımızla ilgili geçen hafta genelgede alınan bir kararla kapatılan işyerleri için çalışma başlattık. İlk kararımızı aldık ve kapatılan işyerlerin mesken sularında indirime gittik. Zamanın ruhu ve şifanın kaynağı olan bugün çıkarttığınız ikinci kararla ‘sosyal destek sistemimizi’ açıklıyoruz. Yetim, yoksul, muhtaç ve hastalarımıza kapı kapı bu ürünlerin hepsini dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep’in girilmedik sokağı kalmayacak”

Kentin ilçelerinde yetişen ürünleri üreticiden ve seradan toplayarak halka dağıtacaklarını ifade eden Şahin, “Bu ürünler benim toprağımda çıkıyor. Ben üretiyorum ve şimdi de dağıtıyorum. Bu desteğin adı ‘Esnafa Destek Halka Şifa Paketi’dir. Bütün ürünleri topluyoruz, ardından ise hemen bir şifa paketi oluşturuyoruz. Gaziantep’in girilmedik sokağı kalmayacak ve bu paketleri elden teslim edeceğiz. Kim ‘hastayım’ derse bize başvuracak, bu işin bütçesine bakmayacağız. Esnafa verdiğimiz bu destekle hem şehrin ekonomisi rahatlayacak hem de bağışıklık sistemimiz kuvvetlenecek.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı Seçkin de pandemi döneminde vücut direncini arttırmak için doğal ürünler kullanılmasını tavsiye etti.

Kurulan stantta yer alan yöresel lezzetleri tanıtan Şahin, daha sonra serada çalışan kadınları ziyaret etti.

Programa, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin ile davetliler katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir