• DOLAR 32.337
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2240.797
  • ...
PKK/HDP Kürt kadınının namusunu ayaklar altına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendilerine, "Barış Anneleri İnisiyatifi" adını veren oluşumun, Batman ve Mardin'de HDP'li milletvekillerinin öncülüğünde Irak Kürdistanı'ndaki PKK operasyonlarını ve IKBY yönetimini sözüm ona protesto etmek için seçtiği yöntem büyük tepki çekti.

İnisiyatif mensubu Kürt kadınlar, PKK/HDP'nin baskısından olacak ki beyaz tülbentlerini yere saçtı.

Kemalist ve laik rejimin bir asırdır başını açtıramadığı Kürt kadına hile ve desiselerle yaklaşan PKK/HDP bu kez "barış" ve "kardeş katli" gibi bahanelerle planını devreye soktu ve Kürt annelerin, evlatlarının önünde dahi açmaya utandığı başını kameraların önünde açtırarak herkese göstermiş oldu.

Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren birçok kişi, bu eylemin yaptırılmasındaki amacın barış ve kardeşlik olamayacağını ifade etti.

Sosyal medya kullanıcıları, "Barış ve kardeşlik hiçbir zaman Kürt kadının beyaz tülbentine takılmadı" diyerek barış ve huzurun önündeki tek engelin silah olduğuna dikkat çekti.

Barış ve huzurun geri gelmesi için PKK'nin silah bırakması ve işgal ettiği Kürdistan Bölgesinden çıkması gerektiğini belirten sosyal medya kullanıcıları, "Beyaz tülbentlilerin" de isteğinin bu yönde olduğunu hatırlattı.

Söz konusu eylemle Kürt kadınının büyük bir değer verdiği tülbent ve başörtünün PKK/HDP eliyle değersizleştirilmeye ve sıradanlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yapan sosyal medya kullanıcıları, Müslüman Kürt halkının bu oyuna gelmemesi çağrısında bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir