• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Etiyopya Tigray başkentini tanklar ile kuşatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etiyopya ordusunun kuzey Tigray bölgesinin başkenti Mekelle'yi çevrelemek için tanklar kullanacağı ve sivillerin bu konuda uyarıldığı belirtiliyor.

Yetkililer, nüfusu yarım milyonu aşan Mekelle'deki sivillerin tehlikenin farkında olması gerektiğini söyledi.

Etiyopyalı askeri yetkililer, Tigray'i kontrol eden siyasi parti Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerine atıfta bulunarak, "Şimdiye kadar sadece cunta savaşçılarının konuşlandırıldığı hedeflere saldırıyorduk, ancak Mekelle'de durum farklı olabilir" diyerek, “Mekelle'deki halka kendilerini topçu saldırıların ve cuntadan (TPLF) kurtarmak için bir mesaj göndermek istiyoruz. Cunta, şimdi halkın içinde kendini saklıyor ve halkın kendisini cuntadan izole etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Etiyopya Hükümeti, Tigray kuvvetlerinin Mekelle'deki ilerlemeyi engellemek için yolları buldozerler ile tahrip ettiğini ve köprüleri yıktığını öne sürmesine karşın TPLF, altyapıyı yok etmeyi reddediyor ve ilerleyen hükümet ordusu için "cehennem" sözünü veriyor.

Çatışmanın başlamasından bu yana binlerce kişinin öldüğü ve 30 binden fazla kişinin de Sudan'a iltica ettiği kaydediliyor.

Etiyopya Başbakanı cumartesi günü "Tigray bölgesinde istikrarın sağlanması ve vatandaşlarımızın zarardan uzak kalmasını sağlamak için gereken her şeyi yapacağız." Tweetini paylaşmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir