• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ilk cezalar yazıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında, 81 ilde bugün saat 10.00'da sona erecek sokağa çıkma yasağı dün akşam saat 20.00 itibariyle başladı.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00­20.00 dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Bu kapsamda dün akşam saat 20.00'de başlayan ilk uygulama bugün saat 10.00'da sona erecek. Yasak kapsamında bugün akşam tekrar saat 20.00'de başlayacak yasak 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından Gaziantep adeta hayalet şehre döndü. Yollardaki araç sayısı ve sokaklarda insan yoğunluğu bitme noktasına gelirken kent sessizliğe büründü.

Bugün sabah saat 10.00’a kadar geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağının ardından kent genelinde denetimlerde başladı. Denetimlerde yasaktan istisna tutulan kişilerin dışında sokağa çıkarak yasağı ihlal edenlere İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından idari para cezası kesildi.

Sokağa çıkma yasağının denetimini sağlamak için görev yapan polis ekipleri, birçok noktada uygulama noktası kurdu. Sadece yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin sokağa çıkmasına izin verilirken getirilen yasaklar kapsamında işi olmadığı halde sokağa çıkanlara polis tarafından cezai işlem uygulandı.

Maske ve sokağa çıkma yasağını ihlalden 2 kişiye para cezası kesildi

15 Temmuz Demokrasi Meydanında uygulama yapan polis ekipleri, 2 kişinin içinde bulunduğu bir otomobili durdurdu. Maske de takmayan 2 kişinin yapılan kimlik kontrolünde, genelge kapsamında olmadıkları tespit edildi.

Sokağa çıkma yasağından bilgilerinin olmadığını öne süren 2 kişiye polis ekipleri tarafından hem maska takma hem de sokağa çıkma yasağı kuralına uymadıkları için idari para cezası kesildi.

Şahısların polisin yaptığı uyarıya ve kendilerine para cezası kesilmesine rağmen maske takmamaları ise dikkat çekti.

Ayrıca vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, uygulama noktalarının yanı sıra polis ekipleri devriye de gezerek yasağın ihlal edilmesini önlüyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir