• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
Fransız şirketi "Carrefour"a boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Brezilya'da, özel güvenlik elemanlarının siyahi bir adamı döverek öldürmesini protesto eden binden fazla gösterici, güney kenti Porto Alegre'deki Fransız marketler zinciri "Carrefour"a saldırdı.

Brezilya genelinde protestolara yol açan cinayetin, perşembe akşamı bir mağaza çalışanının; siyahi bir adamın kendisine saldırdığı ve tehdit ettiği gerekçesiyle güvenliği aramasıyla başladığı bildirildi.

 

Eyaletin adli enstitüsü tarafından yapılan ön analizde, ölüm nedeninin boğulma olabileceğinin belirlendiği bilgisine yer verilirken, duruma tepki gösteren Brezilyalılar, farklı kentlerdeki Carrefour mağazalarına saldırdı.

Fransız "Carrefour" şirketinin Brezilya'daki şubesi, "acımasız ölüm" olarak tanımladığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu güvenlik şirketiyle olan sözleşmenin feshedileceğini, mağaza sorumlusunun işten çıkarılacağını ve bir saygı işareti olarak mağazanın kapatılacağını bildirdi.

Porto Alegre'de cuma günü öğleden sonra başlayan gösterilerde, kana bulanmış "Carrefour" posterlerini halka dağıtan göstericiler, söz konusu marketler zincirini boykot etme çağrısında bulundu.

Öfkeli göstericiler, Portekizce'de "Siyahların yaşamı önemlidir" yazan pankartlar taşıdı ve kurban için intikam talebinde bulundu.

Cuma akşamı şiddet olaylarına dönüşen gösterilerde, Carrefour mağazalarına saldıran göstericiler, mağazanın camlarını kırdı, dağıtım araçlarını tahrip etti.

Sao Paulo'da düzenlenen gösteride ise protestocular, Fransız mağazalar zincirine ait şubeye taşlarla saldırdı, ön kapıları çıkararak mağazayı birbirine kattı.

Başkent Rio de Janeiro'da ise bir araya gelen yüzlerce gösterici Carrefour mağazasının önünde sloganlar atarak durumu protesto etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir