• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Evet Şeyh milli yüzücü değil peki Kaftancıoğlu heykeltıraş mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Sol kesimin dindarlar toplumsal hayatta görünmesin histerisi bazen arada bir bazen sık sık nükseden bir hastalık.

Öyle ki seçim zamanlarında ultra dindarı oynayan, “her gün cumalara giden” vakitli vakitsiz dindarlığını ıspatlamaya çalışan bu kesimler seçimlerden sonra tekrar olduğu yere dönüyor.

Urfa’nın Eyyubiye Belediye başkanı Mehmet Kuş, yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine Bölgenin kanaat önderi olarak Şeyh Abdulselam El Haznevi’yi çağırıyor.

Dikkat buyurun belediye başkanı Şeyh’e yüzme havuzunun çizimini yaptırmıyor. Temel atma törenine yapılan bir davet bu.

Sonrasında belediye başkanı Kuş , “Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun temelini atıyor, ilk kazmayı vuruyoruz. Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdulselam El Haznevi ile birlikte alanda incelemelerde bulunduk. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz şimdiden hayırlı olsun.” İfadeleri ile paylaşımda bulunuyor.

Sonrasında CHPli Mahmut Tanal yaygarayı basıyor.

Neymiş Şeyh Efendi Milli yüzücü değilmiş neden olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulunuyormuş.

Aslında mesele dindarlığa olan öfkeden başka bir şey değil!!

Hemen aynı mantıkla cevap verelim Bakırköy belediyesi dün heykel açılışında bulundu.

Davetliler arasında Canan Kaftancıoğlu var, İmamoğlu var hatta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili de var…

Peki bu kişiler heykeltıraş mı?

Yoksa mimar mı?

Ya da bu insanlar güzel sanatlar mezunu mu? HAYIR…

Elbette Kaftancıoğlu'nun mimar ya da heykeltraş olmasına gerek yok. Hatta CHP'nin  İstanbul İl Başkanı olmasa da davet edilebilirdi. 

Hem açılışlarda o toplumun sevilen, sayılan kişilerinin olmasından daha doğal olan ne var? Bakırköy'de Kaftancıoğlu'nun siyasal ya da toplumsal bir etkisi varsa Eyubiye'de de Şeyh Abdulselam El Haznevi'nin bir karşılığı vardır.

Burada Tanal'a sormak gerek

Mahmut Tanal neredeyse büyün açılışlarda arzı endam eden sanatçılar için herhangi bir eleştiride bulunmuş mudur? Ne işin var burada, burası konser alanı değil açılış demiş midir?

Misal oradaki cübbe ve sarık değil de kipa olsaydı ya da Hristiyan bir din adamı olsaydı yine aynı tepkiyi gösterir miydi?

Cevabını hepimiz iyi biliyoruz?

Bu haberler de ilginizi çekebilir