• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Siyonist işgal rejimi 2020’de kaç Filistinli çocuğu esir aldı ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esirler Kulübü, her yıl 20 Kasım'da Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Uluslararası Çocuk Bayramı vesilesiyle Filistinli çocuklar hakkında bir rapor yayınlar.

Raporda, işgal rejiminin, son bir yıl içerisinde büyük bir kısmı kadim Kudüs kentinden olan 18 yaş altı 400 Filistinli çocuğu esir aldığı belirtildi.

Söz konusu bu çocukların 170’inin halen Ofer, Mecdu ve Ed-Damun işgal zindanlarında tutuldukları ifade edildi.

Raporda ayrıca, işgal rejiminin, esir çocuklara yönelik eğitimlerine devam etmelerine izin vermemek, bazılarını aile ziyaretlerinden mahrum bırakmak, tecrit hücrelerinde tek başlarına tutmak gibi çok sayıda ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

İşgal rejiminin 2015 yılından bu yana yaklaşık 7 bin çocuğu alıkoyduğu belirtilen raporda, işgal güçlerinin Covid-19 salgınına rağmen çocukları alıkoymaya devam ettiği belirtildi.

Diğer taraftan Esirler Kulübü raporda, 2015 yılından bu yana işgal rejiminin, esir çocuklara ağır hapis cezası verilmesini meşrulaştıran ve bazı durumlarda ömür boyu hapis cezasına varan yasalar çıkardığına dikkat çekti.

Filistinli Esirler Kulübü, başta Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu "UNICEF" olmak üzere uluslararası insan hakları savunucusu kurumları, Filistinli çocukları korumak için acilen harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir