• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Gece çay servisinde sabah ise koşu pistlerinde ter döküyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi Sular mevkiindeki küçük tezgahında çaycılık yapan Çaykara, günün kararmasıyla açtığı ekmek teknesinde sabah ezanına kadar çalışıyor.

Adana ve çevresinde olmak üzere birçok ilde halk koşularına katılan Çaykara, toplamda 7 madalya kazandı.

Çaykara, ağabeyinin 1985 yılında kendisine devrettiği tablada 35 yıldır çaycılık yaptığını söyledi.

Spora bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 17 yıl önce başladığını belirten Çaykara, yıllardır istikrarlı bir şekilde yaz-kış demeden işini ve sporu bir arada yürüttüğünü belirtti.

"35 senedir gecem gündüz, gündüzüm de gecem olmuş"

Günün ilk ışıklarına kadar çalışmasına rağmen sporu bir gün dahi ihmal etmediğini vurgulayan Çaykara, şöyle konuştu:

Her sabah saat 6 gibi koşu alanında olurum. Hafta içi gün en az 15 kilometre, hafta sonu ise 25 kilometre koştuktan sonra eve geçerim. Spora gittiğim zaman bütün yorgunluğumu unutuyorum. 35 senedir benim gecem gündüz, gündüzüm de gecem olmuş ve hayatımız bu şekilde geçiyor. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece Allah'ın izniyle sağlıklı olduğum sürece bu işimize de devam edeceğiz.

"İstikrarlı olunursa her türlü başarı elde edilir"

Çay servisi yaparak 3 çocuğunu okuttuğunu ve bir kızının ise fen bilgisi öğretmenliğini bitirdiğini ifade eden Çaykara, rızık konusunda korku içerisinde olunmaması gerektiğini söylerken, yaratılan hiçbir canlının rızıksız kalmayacağını belirtti.

Kimi insanların rızkını gündüz, kimilerinin ise gece kazandığını söyleyen Çaykara, "İnsan mücadele ederse Rabbimiz mutlaka rızık verir. Allah diyen mahrum olmaz. Allah'ı andığımız sürece kazanırsın ve aileni de perişan etmemiş olursun. Ben Rabbimden öncelikle iman ve sağlık istiyorum. İnsan bir işe başladığı zaman o işi devam ettirmeli. İstikrarlı olunursa her türlü başarı elde edilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir