• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Gaziantep’te pandemi sürecinde 332 bin kişiye para cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte artan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle vatandaşlara salgına karşı dikkatli olmaları, tedbir ve kurallara uymaları konusunda sık sık çağrıda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, pandemi sürecinin ilk dönemlerinde Türkiye'deki idari işlemlerin yüzde 50'sinin Gaziantep'te yapıldığına dikkat çekmişti.

Türkiye geneline oranla Covid-19 vakalarında artış yaşanan kentte sosyal mesafe ve maske kullanım oranının arttırılması başta olmak üzere virüsün önlenmesi için sıkı denetimler gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 vaka sayısındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan kentte, havaların soğumaya başlamasına rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk azalmıyor.

Covid-19 kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle vatandaşlara verilen para cezaları artan vaka sayılarının önüne geçmezken kentte Covid-19 vakalarının artmasının ardından Vali Gül de sürekli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla halkı kurallara uymaları konusunda sürekli uyarıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde sosyal mesafe ve maske denetimleri devam ederken kent genelinde tedbirler ve denetimler en üst düzeyde tutuluyor.

Kentte alınan önlemler, yapılan çalışmalar ve günlük verilen para cezalarına rağmen vaka artışları önlenmezken her gün maske takmadıkları ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları gerekçesiyle yüzlerce kişiye cezai işlem uygulanıyor.

Kentte 18 Mart-16 Kasım tarihlerinde kentte gerçekleştirilen denetimlerde, Covid-19 kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 332 bin 364 kişiye toplam 301 milyon 816 bin 416 lira para cezası verildi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir