• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Anjiyografi ünitesi isteyen vatandaşlar imza kampanyası başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesi 300 bin nüfusuyla çevre ilçelere de sağlık hizmeti veriyor. Kızıltepe Devlet Hastanesinde anjiyografi ünitesinin bulunmadığı için mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek Kızıltepe’ye acilen anjiyografi ünitesi yapılması talebinde bulundu.

Change.org'da  imza kampanyası başlatan Metin Kayan, geçtiğimiz günlerde babasının kalp krizi geçirdiğini ve Kızıltepe Devlet Hastanesinde 12 kere şok verilerek hayata döndürüldüğünü kaydetti.

Kayan, “Babam defalarca şok verilerek hayata döndürüldü. Ardından ambulans ile Mardin Devlet Hastanesine sevk edilerek anjiyoya alındı. Kalp krizi geçirip Mardin’e sevki çıkan ve yolda can veren nice vatandaşımız var. Nüfusu 300 bine dayanan Kızıltepe ilçesinde anjiyografi ünitesinin olmaması akıl karı değildir.” dedi.

Mardin Devlet Hastanesine sevki yapılan babasının yolda yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Kayan, “Ölüme sebebiyet verebilecek bu eksiklik nedeniyle vatandaşlar olarak mağdur durumdayız. Batıda bu nüfusa sahip ve statüdeki hastanelerin tamamında anjiyografi mevcutken, Kızıltepe gibi büyük bir nüfusa sahip ve geniş bir kesime hitap eden Kızıltepe Devlet Hastanesinde neden yoktur.” dedi.

Bilgisayarlı anjiyografi, bilgisayarlı tomografi ile yapılan damar görüntüleme işlemidir. Anjiyografi, damarın görüntülenmesi demektir. Damarın görüntülenmesi için damarın içinde opak madde denilen ilaç olmalıdır. Bu ilaç, hastaya damar yolundan verilir ve tomografi cihazında hastaya film çekilir. Bu film hastanın damarlarını gösterir. Damar tıkanıklıkları, damar genişlemeleri, damar yaralanmaları, damar yırtılmaları bu teknikle rahatça görülebilir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir