• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus aşı beklentisi ve artan vaka sayılarının etkisiyle düşüşe geçen gram altının fiyatı Merkez Bankasının dün açıkladığı faiz kararının ardından 461 lira seviyesinden 450 liraya kadar geriledi.

İç piyasada doların düşüşe geçmesi ile gerileyen altın fiyatları, Coronavirus’e karşı yüzde 90 etkili olan aşı haberleriyle ons tarafında da düştü. Yaşanan gelişmeler sonucu gram altın son iki hafta içinde 535 liradan 450 lira seviyesine inerken yatırımını altına yapan vatandaş da beklemeye geçti.

Altın fiyatlarındaki son gelişmeleri İLKHA’ya değerlendiren Gaziantep’teki kuyumcular, gram fiyatı 450 liraya kadar düşen altın fiyatlarındaki düşüşün bir süre daha devam edeceğine dikkat çekti.

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün orta ve uzun vadede yatırımcılara alım fırsatı vereceğini ifade eden kuyumcular, uzun vadede altının halen en güvenilir yatırım aracı olduğunu aktardı.

Altın fiyatlarının düşmesiyle vatandaşların altına olan talebinin arttığına dikkat çeken kuyumculardan Murat Kocaardıç, altında yaşanan sert düşüşün bazı yatırımcıları etkilese de altının her zaman yatırım araçlarından en iyisi olduğunu ve yatırımcısına her zaman kazandıracağını söyledi.

“Altının gram fiyatı 455-460 lira arasında seyrediyor”

15 gün öncesine kadar altın fiyatlarının rekor seviyede yüksek olduğunu belirten Kocaardıç, “Altının gram fiyatı 535 liraya kadar yükselmişti. Şu anda altının gram fiyatı 455-460 lira arasında seyrediyor. Merkez Bankasının faiz artırımıyla birlikte dolar da altın da bayağı değer kaybetti. Ama yine de altın ve döviz fiyatları çok yüksek. Vatandaşın alım gücü bayağı düştü. Dar gelirli vatandaşlarımız da altın alamıyorlar. Önceleri altın ihtiyaçtı ama şimdilerde ise artık lüks oldu. İnsanlar mecbur olmadıkça altın almıyorlar. Çünkü altın almaya güçleri yetmiyor. Altının fiyatının düşmesi hem esnaf hem de genel piyasa için daha iyidir. Şu anda piyasada bir belirsizlik var. ABD seçimlerinden sonra altın fiyatları bir düzene girer diye bekledik ama düzene girmedi. Altın fiyatlarında sürekli bir dengesizlik var. Altın fiyatları günlük 5 lira yükseliyor veya düşüyor. Yatırımcılar bu durumdan çok faydalandılar. Fakat bu durum en çok halkın zararına oluyor.” dedi.

“Altın fiyatlarındaki bu düşüş geçicidir”

Gram altının fiyatının 540 liradan 460 liraya kadar düştüğünü ifade eden Hasan Elmas ise, “Merkez Bankasının faiz kararını açıklamasından sonra altının gram fiyatı biraz daha düştü. Altın fiyatı dolara endekslidir. Doların düşmesi altının TL karşılığını da etkiliyor. Bu durumun ise şu an geçici olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ekonomideki açık çok büyük. Yani faiz artırmanın ne kadar etkisi veya faydası olacak tartışılır. Durum ne olursa olsun altın hiçbir zaman zarar ettirmez. Altın bizim 5 bin yıllık yatırım aracımızdır. Altın her zaman için güvenli limandır. Altın fiyatlarındaki bu düşüş geçicidir. Altın fiyatları sürekli düşer veya yükselir. Altın her zaman kendini korur. Altın her zaman için en iyi yatırım aracıdır.” ifadelerini kullandı.

“Altın fiyatları tekrar 550 liraya kadar yükselecektir”

İki hafta öncesine kadar fiyatıyla rekor kıran altın fiyatının Merkez Bankasının faiz kararının ardından 450 liraya kadar düştüğünü belirten Burak Babaoğlu da şunları söyledi:

“Biz bu durumu altın almak için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız yatırım için altın alsınlar. Çünkü şu an altın almanın tam zamanıdır ve altın fiyatları ilerleyen günlerde tekrar eski seviyesine yükselecektir. Altın fiyatları tekrar 550 liraya kadar yükselecektir. Uzan vadeli yatırım için en iyi liman ve en güvenilir yatırım aracı altındır. Fiyatlar yükseldiği zaman işlerimiz düşüyor. Fakat vatandaşlar altın daha da yükselir mi diye bir beklenti içerisindedir. Altın fiyatlarının düşmesi işlerimizi olumlu yönde etkiledi.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız