• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Eğitimciler yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda devam etmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi dolayısıyla verilen online eğitimle yaklaşık öğrencilerin yüzde 50’nin eğitim öğretimden mahrum kaldığını ifade eden Sütçü, bu nedenle en kısa sürede yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda devam etmesini istediklerini belirtti.

500 bin tablet dağıtılması projesinin de bir an önce hayata geçirilip, bedava internetin de mutlaka ailelere tahsis edilmesi gerektiğini aktaran Sütçü, hükümetten beklentilerinin yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin başlatılması noktasında bütün çalışmaları yürütmesi olduğunu kaydetti.

 

Coronavirus nedeniyle eğitim öğretimin büyük bir darbe aldığını vurgulayan Sütçü, “Ülkemizde ve tüm dünyada Coronavirus patlaması yaşanmaktadır. İkinci dalga diye nitelendirilen bu süreçte sıkı tedbirlerin alınması gerektiği hepimizin malumudur. Yeni alınan kararla resmi ve özel bütün okullar yılsonuna kadar yani 31 Aralık tarihine kadar kapalı olacak. Sağlık söz konusu olduğundan bu konuda öncelikli fikir beyan etmesi gereken Bilim Kuruludur. Bilim Kurulunun verdiği kararlar dikkate alınmalıdır. Bu süreçte de kurulun verdiği karar üzerine böyle bir karar alındı.” diye konuştu.

“Öğrencilerin yüzde 50’sinin eğitim öğretimden mahrum kaldığını söyleyebiliriz”

Arzularının yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda devam etmesi olduğunu belirten Sütçü, “Çünkü uzaktan eğitimin birçok sıkıntısını görmekteyiz. EBA canlı ders eğitimlerine katılımın son derece sınırlı olduğunu gördük. Yüzde 20-30 bandında bir katılımın söz konusudur. Buna özel kurs ve merkezlere giden öğrencileri de dahil edersek ortalama öğrencilerin yüzde 40-50’sinin eğitim öğretimden mahrum kaldığını söyleyebiliriz. Bu hakikaten ciddi bir rakamdır. Bu yüzden gönül ister ki bir an önce yüz yüze eğitim bir an önce başlasın, bu sıkıntılar bitsin ama önümüzde de böyle bir süreç var.” dedi.

“İçinde bulundukları sürece uyum göstermeliler”

Velilerin ve öğrencilerin de uzaktan eğitime alışması gerektiğini ifade eden Sütçü, şöyle devam etti:

“Kaybedilen yılların telafisi olabilir ama yitirilen canların telafisi söz konusu değildir. Söz konusu sağlık olunca bu tür sıkıntılara elbette bir şekilde katlanılması gerekiyor. Uzaktan eğitime artık alışmamız lazım. Görülen o ki bu kışı da bu şekilde geçireceğiz. Umut ediyoruz ki bu son kısıtlama olur. Okullar tatil edilmedi, sadece yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitim devam edecek. Bu yüzden tatil demiyoruz. Velilerimizin artık şikâyet etmekten çok içinde bulundukları sürece uyum göstermek adına sorumluluk almaları gerekiyor.”

“Bütün çalışmaların yürütülmesini talep ediyoruz”

Öğrencilerin tablet ve internet ihtiyacının giderilmesi gerektiğini söyleyen Sütçü, “Bu sürecin çok daha verimli değerlendirilmesi için herkesin üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. 500 bin tablet dağıtılması projesi vardı. Bunun bir an önce neticelendirilmesi gerekiyor. Çünkü eğitimden mahrum birçok öğrencimiz var. Bu bir nebze de olsa yaraya merhem olacak. Tabletle birlikte EBA canlı dersler için bedava internetin de mutlaka ailelere tahsis edilmesi lazım. Diliyoruz ki inşallah bu son kısıtlama olur. Bütün öğrencilerimizin yüz yüze eğitim aldığı bir sürece geçeriz. Hükümetten de bu konuda sağlıklı ortamın oluşturulabilmesi için ne gerekiyorsa bir an önce üzerine düşeni yapıp eğitim öğretim faaliyetlerini en kısa zamanda başlatılması noktasında bütün çalışmaların yürütülmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir