• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uyuşturucu operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süredir yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucunda bazı adreslerin belirlendiği belirtildi.

Bu kapsamda Şahinbey ilçesinin Hoşgör, Savcılı, Yukarıbayır ve Sakarya mahallelerinde belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in koordinesinde, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı yaklaşık 800 polisin görev aldığı operasyona, helikopter, drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de destek verildi.

Mahallelerin giriş ve çıkışlarının kapatıldığı operasyonda, kapıları açılmayan bazı şüphelilerin evlerine ise "koçbaşı" kullanılarak girildi.

Operasyonda 32 şüpheli, uyuşturucu sattığı gerekçesiyle gözaltına alınırken operasyon kapsamında mahallelerin girişlerinde uygulama yapıldı. Mahalle girişlerinde yapılan uygulamada araçlar kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı.

Operasyon kapsamında 25 ev, 556 araç ve 2 bin 752 kişi üzerinde arama yapıldı. Trafik kontrollerinde ise denetlenen 66 araca idari para cezası uygulanırken, 3 araç trafikten men edildi.

Evlerde yapılan aramalarda, 3 kilo 180 gram esrar, 2 kilo 228 uyuşturucu madde, bir kilo 90 gram eroin, 12 gram kokain, 441 adet uyuşturucu hap, 4 adet hassas terazi, 3 adet tabanca, bir adet pompalı tüfek ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler “uyuşturucu imal ve ticareti yapmak” suçundan ifadeleri alınmak üzere sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir