• DOLAR 32.326
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2241.643
  • ...
Eğitim adına çocuklar ve gençler dijital bağımlılığın kucağına itiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Normalleşmeyle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim-öğretim yılını 31 Ağustos 2020’de kısmen açarak, uzaktan ve yüz yüze olacak şekilde eğitim-öğretime devam edildi.

Ancak tedbirler kapsamında 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim şeklinde devam edileceği açıklandı.

2019-2020 eğitim sezonunun 2’nci dönemi ve 2020-2021 eğitim sezonunun 1’inci dönemi salgının gölgesinde geçen uzaktan eğitim ile ilgili Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Eğitimde EBA sisteminin mesai saatleri dışında da açık olması ve öğretmenler ile öğrencilerin akşamları ve hafta sonları da eğitime devam etmek zorunda kalışlarını eleştiren Sürücü, “Salgın sureci başladığından beri Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ile ilgili verdiği kararlar uzun soluklu ve çözüm üretici kararlar değil. Verilen kararlar ve uygulamalar biraz günü birlik gibi duruyor. Âdete göç yolda dizilir mantığı ile iş yapılıyor. EBA sistemini öğrenci, ders tekrarı için veya eksikleri tamamlamak için kullanacaksa ne zamanlar açık olduğunun önemi yoktur. Öğrencinin istediği zaman, müsait olduğu zaman dersini takip edebilmesi iyidir. Fakat mesai saatleri dışında, hafta sonları öğretmeni derse mecbur etmek doğru değildir, gereklide değildir.” dedi.

Çocuk ve geçlerin dijital bağımlılık kucağına itildiğini belirten Sürücü, “Bir sene önce tıp fakültelerinde dijital bağımlılıkla ilgili bölümler açmaktan ve tedavi yöntemlerinden bahsediliyordu. Şimdi eğitim adına çocuklar ve gençler dijital bağımlılığın kucağına itiliyor. Bu durum hiç gündeme getirilmiyor, hiç konuşulmuyor. Asıl üzerinde durulması gereken bu konu olmalıdır. Var olan uygulama hem öğretmenleri hem öğrencileri hem de velileri çok yormaktadır. Bu kadar karışık ve uzun ders programının beklenen faydayı vermediği de ortadadır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir