• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
Hatalarından ders almayan el-Fetih Yönetimi siyonist işgal rejimi ile "normalleşiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eş-Şeyh sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "israilin bizimle imzaladığı anlaşmalara olan bağlılığı konusunda Sayın Başkan (Mahmud Abbas) tarafından yapılan temaslar ışığında ve israilin bu taahhüdünü teyit eden resmi yazılı beyan ve sözlü mektuplarına istinaden, israil ile olan ilişkilerin seyri eski haline dönecektir." ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye de "israilden bizimle yaptığı anlaşmalara bağlı kalacağını taahhüt eden bir belge elimize ulaştı. Binaen aleyh israil ile görüşmelerin yeniden başladığını ilan ediyoruz." dedi.

Iştiyye, normalleşme anlaşmasını imzalayan ülkelerin değil, Filistinlilerle barış halinde olmanın siyonist işgal rejimini rahatlatacağını öne sürdü.

Yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın sunduğu Yüzyılın Anlaşması planının Filistin davasına çok zarar verdiğini vurgulayan Iştiyye, Joe Biden liderliğindeki yeni ABD yönetiminden iki devletli çözümü desteklemesini beklediklerini kaydetti.

El-Fetih lideri Mahmud Abbas, geçtiğimiz Mayıs ayının 19'unda Filistinlilerin ABD ve siyonist işgal rejimi ile varılan tüm anlaşmalardan çekildiğini duyurmuştu. Abbas, çekilme kararını, siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarını ilhak edeceği yönünde yaptığı açıklamalara tepki olarak almıştı.

Konu hakkında yaptığı açıklamada Abbas, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü, israil ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşması da dâhil hiçbir anlaşma ve mutabakata bağlı kalmayacaktır." demişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir