• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Ensarullah hareketi lideri El-Husi'den Yemen'e acil insani yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakara Suresi'nin 254'üncü ayeti olan "Ey iman edenler, hiç bir alış-verişin, hiç bir dostluğun ve hiç bir şefaatin olmadığı gün gelmezden evvel, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin" ayeti ile yardım çağrısında bulunan El-Husi, "Kafir olanların paralarını cömertçe batıla destek için harcadıkları bu dönemde, iman edenlerin yüce Allah'ın rızasını kazanma yolunda pasif davranmaları caiz değildir. Mütecaviz ülkelerin kuşatmasından dolayı Yemen'e herhangi bir şeyin girişine izin verilmemektedir. Yaşanan bu trajik durum sonucu, Yemen'de fakir ve muhtaç ailelerin sayısı artmıştır. Bombardımanlardan dolayı binlerce konut tahrip olmuş ve oturulamaz hale gelmiştir." dedi.

Bünyan Kalkınma Vakfı tarafından binlerce aileyi kapsayan ekmek ve barınma projelerine destek vermek için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç olduğunu belirten El-Husi, Bünyan Kalkınma Vakfının savunmasızlar için uygun gördüğü hayırsever projelere ve hayırsever fırınlara destek vermeye çağırdı.

Vakıf, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarda, Türkiyeli Müslümanlara mazlum ve mahrum Yemenli kardeşleri için başlatılan yardım kampanyalarına destek vermeye ve yeni insani yardım kampanyaları başlatmaya davet etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir