• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Tarihi Vaniköy Camii restorasyonu için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul siluetinin kıymetli bir parçası olan Vaniköy Camii'nin aslına uygun şekilde yeniden inşa edileceğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerliakaya, "İstanbullular ve herkes rahat olsun. Burası bir cami olarak vakıf eseridir ve bir cami olarak aslına uygun şekilde Allah’ın izniyle ihya edilecektir." dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından 7 Şubat 2019 tarihinde proje çizdirilmesi için sözleşme imzalandığını ve 25 Ekim 2019 tarihinde Rölöve ve restitüsyon projeleri, İstanbul 6 Nolu Koruma Bölge Kuruluna iletildiğini hatırlatan Yerlikaya, "Ancak bu yangın sonrasında artık yeni bir durum söz konusu. İstanbul 6 Nolu Koruma Bölge Kurulu, 24 Kasım 2020 tarihinde toplanarak yapının hasar durumu ve yapılması gereken acil müdahalelerle ilgili kararları alacak, ardından hazırlanmış olan restorasyon projesinde gerekirse revizyonlar yapılacak. İvedi biçimde restorasyon uygulamasına başlanacaktır." diye konuştu.

"Caminin yapımı 2 yıl içerisinde tamamlanacak"

Yangın sonrasında Kalyoncu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu'nun valiliği arayarak camiyi aslına uygun şekilde ihya etmek istediğini bildirdiğini söyleyen Yerlikaya, "Vakıflar 2'nci Bölge Müdürlüğümüz konuyu takip ederek yapı maliki Mehmet Vani Vakfı ile görüşerek valiliğimizin nezaretinde protokolü hazırladı. Bu protokolle Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz gereken yasal, idari ve teknik konularda her türlü desteği sağlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı'mız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un talimatlarıyla, tüm süreçler Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar 2'nci Bölge Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilecek. Rekonstrüksiyon ve restorasyonu üstlenen Kalyoncu Vakfı da kurul kararları doğrultusunda gereken çalışmaları yapacak. 10 gün içinde hemen yer teslimi yapılacak. İnşallah, projenin 700 gün içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir