• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
PKK/HDP'liler evlat nöbetindeki ailelere hakaret etti evlerine tehdit mektubu attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle 3 Eylül 2018'de Diyarbakır HDP İl Binasının önünde evlat mücadelesi başlatan ailelere PKK/HDP'lilerin yıldırma politikası sürüyor.

PKK/HDP'liler son olarak eylem yapan ailelere ağır hakaretlerde bulundu, ailelerden birinin evine tehdit mektubu attı.

Evine atılan mektupta ölümle tehdit edilen Ayşegül Biçer, Eylül 2018'de evlat mücadelesi verdiğini ve defalarca PKK, tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Biçer, sonunda ölüm bile olsa evlat nöbetini bırakmayacağını ifade etti.

Biçer, "17 Kasım 218'de oğlumu PKK'ye kaptırdım. 3 Eylül'den bu yana da HDP Diyarbakır İl Binasında evlat arayış mücadelesi vermekteyim. Biz, buraya hakkımız olan evlatlarımızı istediğimiz için oturduk. Defalarca tehdit edildim. Dün PKK'lilerce bir daha tehdit edildim. Evimin penceresinden mektup atarak beni tehdit ettiler. Mektupta yazılan notta 'sizlere ölüm' yazısı yazılıyordu. PKK'nin bu tehdidi ilk değil. Defalarca PKK tarafından tehdit ediliyorum. Ama mektup olarak ilk defa tehdit edildim." şeklinde konuştu.

"Bilsinler ki yılmayacağız"

PKK'nin, tehditlerle aileleri yıldırmaya çalıştığını vurgulayan Biçer, "Bilsinler ki yılmayacağız. Hakkımız olanı söke-söke onlardan almadan geri adım atmayacağız. Biz, onlardan hiçbir şey istemiyoruz. Sadece evlatlarımızı istiyoruz. Burada kaç aydır anneler, feryat figan ederken niye bir gün HDP, çıkıp buradaki annelerin dertlerini dinlemedi.  Madem ki HDP Kürtlerin temsilcisi olarak kendini gösteriyor o zaman çıkıp buradaki annelerin dertlerini dinlemek zorundalar." dedi.

"Sonunda ölüm dahi bile olsa ayrılmayacağım"

Oğlunun en son HDP İl Binasından çıkarken görüldüğünü dile getiren Biçer, "Siz çocuklarımızı dağa gönderip PKK'ye verdiniz. Çünkü siz Kandil'in kayıt merkezisiniz. Sizden izin alınmadan çocuklarımız dağa götürülemiyor. Çocuklarımızı yoldan çıkaran sizsiniz. Oğlum, en son sırtında çanta ile HDP İl Binasından çıkarak görülmüş. Ben, bu annelerin hakkını almadan bu mücadeleyi bitirmeyeceğim. Sonunda ölüm dahi bile olsa ayrılmayacağım." ifadelerini kulandı.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde HDP il binasında çıkan kimliği belirsiz bir kişi, evlat nöbetindeki ailelere ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurdu. Bunun üzerine çıkan kısa süreli arbedede polis araya girdi.

Binadan uzaklaşan şahsın ardından aileler "Kahrolsun PKK" şeklide sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir