• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
CHP’nin HİZMET anlayışı gerçekten ilginç.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

CHP’li zihniyetin vatandaşa bakış açısı ve hizmetle ilgili anlayışında temel olarak; Ya HEYKEL AÇMA YARIŞI ya da İÇKİLİ MEKANLARI ÇOĞALTMA çabası bulunuyor.

Bunun bir örneğine yine Eskişehir’de rastlıyoruz.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi CHP’nin elinde olup ikinci dönemini yaşıyor.

Birçok şehirde benzerine rastlanan Barlar Sokağı- Benlik Sokağı- Kültür Sokağı…gibi isimlerle uygulamaya konulan içkili sözde eğlence mekanlarının revaçta olduğu sokaklar ne yazık ki iktidar partisinin de destekleriyle Türkiye’nin gerçeği olmuş durumda.

Eskişehir’de bulunan mevcut Barlar Sokağı’nda yaşanan adli vakaları rapor haline getiren Emniyet’in sunduğu verilere bakıldığında hiç de öyle ‘Eğlence mekanı’ görüntüsüne rastlanmıyor. Tabii gayr-i ahlaki davranışlar eğlenceden sayılıyorsa o başka.

Ama bir daha bakıldığında; cinsel taciz ve saldırı olayı, kavga ve gürültü şikayetlerinin başını alıp gittiği görülüyor.

Yani oraya gidenler de şikayetçi orada mekanı veya meskeni bulunanlar da şikayetçiler kervanında.

CHP’li Odunpazarı Belediyesi şimdi bu harika(!) tecrübeyi yanlış anlamış olacak ki kendi yetki alanında da bir ‘Barlar Sokağı’ kurmak istiyor.

Bu konuda Eskişehir’de duyarlı vatandaşlar ve bazı STK’lar protestoda bulundu.

Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Muammer Karaman, hem grup adına yaptığı açıklamada, hem de gazetemiz DOĞRUHABER’e verdiği röportajda; “Belediyelerin devlet yönetiminin bir parçası olduğunu, çocukları ve gençleri korumak görevlerinin de bulunduğunu söyledi. İlçedeki 92 yeni iş yerinin daha alkollü mekan olarak tespit edildiğini” belirten Karaman şunları ekledi:

"Şu anda toplandığımız alanın yanındaki Kayıhan Sokak'ta da 23 adres içkili iş yeri olarak belirlendi. Eskişehir halkı tarafından okullar bölgesi olarak bilinen bu alan içinde barlar sokağı olarak adlandırılacak bir içkili yer bölgesi kurmak hangi akılla ve neye hizmetle mümkün olabilir? Sokağa 80 ila 300 metre mesafede ilkokulumuz, kız ve erkek liselerimiz, bu ülke için can veren kahramanlarımızı defnettiğimiz şehitliğimiz, 3 bin kişilik bir camimiz ve özel hastane var. Buna rağmen meskenleri içkili iş yerine dönüştürmeyi ve barlar sokağı oluşturmayı hangi siyasi görüşten olursa olsun bu şehri seven çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünen hiçbir kimse kabul edemez."

Barlar Sokağı olarak tespit edilen yerden CHP’lilerin mekan satın aldıkları yönünde söylentilerin olduğunu belirten Karaman; “Odunpazarında da bir Barlar Sokağının açılması durumunda yukarıdaki şikayetlerin 3’e 4’e katlanacağını ve Eskişehir gibi küçük bir şehrin bunu kaldırmasının mümkün olmadığın belirtti.

Doğrusu CHP ve HDP gibi Sol-Laik-Kemalist partilerin zihin dünyalarından kaynaklı bu tür girişimleri toplumu dini değerlerinden ahlak ve örfünden uzaklaştırmaya matuf adımlardır.

Olayın bir de devlete bakan bir yönü var:

 Vatandaşının/gençliğin ahlakını da korumakla yükümlü olması yönüyle devlet bu girişimleri; “Gençliği ve Geleceği ifsad etme Projeleri olarak ele alınıp, ulusal güvenliğin tehdit edilmesi bağlamında değerlendirmeli ve engel olmalıdır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir