• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Vatandaşlara verilen para cezaları da vakaların artmasının önüne geçmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en çok Covid-19 vakalarının görüldüğü illerden biri olan Gaziantep’te geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen vaka sayıları yeniden artışa geçti.

Sosyal mesafe ve maske kullanım oranının arttırılması başta olmak üzere Covid-19’un önlenmesi için sıkı denetimlerin gerçekleştirildiği Gaziantep'te tüm çalışmalara ve verilen para cezalarına rağmen vaka artışları dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 vaka sayısındaki artışa dikkat çektiği Gaziantep’te Cadde ve sokaklarda yoğunluk artmaya devam ederken, tedbirlere uymadığı gerekçesiyle dün 633 kişiye maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları gerekçesiyle idari işlem uygulandı.

Bakan Koca'nın haftalardır Coronavirus (Covid-19) vaka sayısındaki artışa dikkat çektiği kentte cadde ve sokaklardaki yoğunlukta azalma yaşanmıyor.

Salgının başladığı ilk günlerden beri vaka sayısı artmaya devam eden ve Türkiye'de vaka artış sayısı en çok olan iller arasında yer alan kentte, Coronavirus kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle vatandaşlara verilen para cezaları da artan vaka sayılarının önüne geçmiyor.

Kentte Covid-19 vakalarının yeniden hızlı artış göstermesinin ardından Vali Davut Gül de sürekli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla vatandaşları Covid-19 kurallarına uymaları ve zorunlu olmadıkça da dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kentin kalabalık olan caddelerinde sigara içilmesinin, 65 yaş ve üstü vatandaşların da 10.00 ile 16.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarının yasaklandığı kentte siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, para cezasının çözüm olmadığına dikkat çekerek para cezası yerine tedbirlerin halka daha iyi anlatılmasını istiyor.

Hastanelerdeki doluluk nedeniyle hastanelerdeki mevcut yatak ve yoğun bakım ünitelerinin sayısının artırılması, yapımı devam eden şehir hastanesinin bir kısmında pandemi bölümünün oluşturulmasını talep eden siyasi parti ve STK yetkilileri, hastanelerin doluluk oranlarının vatandaşı tedirgin ettiğine dikkat çekiyor.

Sadece vatandaşa sorumluluk verilerek, salgının kontrol altına alınamayacağına dikkat çeken siyasi parti ve STK yetkilileri, salgınla mücadele edilirken alınan tedbirlere ise herkesin uymasının gerekliliğine vurgu yapıyor.

Covid-19 denetimlerinde 633 kişiye idari işlem uygulandı

Öte yandan, Coronavirus önlemleri kapsamında dün gerçekleştirilen denetimlerde sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 633 kişiye idari işlem uygulandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde sosyal mesafe ve maske denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca karantina hükümlerine aykırı davrandığı belirtilen 21 kişiye idari işlem yapıldığı ve denetlenen 263 iş yerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir