• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Hastalık saçan Zergan Deresi ıslah edilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’de yıllardır ıslah edilmeyi bekleyen dereler, hastalık saçmaya devam ediyor. Kızıltepe’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkapı Köyü’nde (Merşo) yaşayan vatandaşlar, son günlerde köyden geçen Zergan Deresi’ndeki görüntüden korkuyor.

Köpük dalgalarının oluştuğu dereden yayılan kötü koku ise geceleri bütün köyü sarıyor. Köylüler, dereye giren bir çocuğun 10 gün hastanede tedavi edildiğini belirtiyor.

Derenin ıslah edilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, “Islah edilmeyen dereden çok pis kokular geliyor. Kanalizasyon suyu dereye aktığı için etrafa pis koku, mikrop ve hastalık saçıyor. Burada insanlar hastalanıyor.” diyorlar.

Köpük dalgalarının nereden kaynaklandığını bilmediklerini ifade eden köylüler, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyor.

Mesut Kılıç

Suyun üstünde oluşan köpük köylüleri tedirgin ediyor

Köy sakinlerinden Mesut Kılıç,  “Akşamları dışarı çıkamıyoruz. Pis kokudan dolayı pencereleri açamıyoruz. Kardeşim geçenlerde suya girmişti, 1 hafta 10 gün hastanede kaldı. Kanalizasyon suyu dereye aktığı için etrafa pis koku, mikrop ve hastalık saçıyor. Bir de tarımsal sulamanın suyu da buraya akıyor. Yani herkes pis suyunu bu dereye boşaltıyor. Bu derenin ıslak edilerek temizlenmesini istiyoruz. Bu köpük bizi korkutuyor.” dedi.

Mahsum Kılıç

“Yetkililerden rica ediyoruz: Dere bir an önce ıslah edilsin” 

Köylülerden Mahsum Kılıç da “Dereden gelen kötü koku yüzünden perişan olmuşuz. Suyun üstünde oluşan köpük ise kanalizasyon ve tarımsal ilaç atıklarının birleşmesi sonucu yaşandığını tahmin ediyoruz. Çocuklarımız bu dere kenarına geliyor ve bazen de giriyorlar. Bu yüzden geçen gün hastalandılar. Yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Özellikle akşamları kapı ve penceremizi pis kokudan dolayı açamıyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını yetkililerden rica ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir