• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Asimilasyon:Çin'i seviyoruz diye bağıran Uygur çocukları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ailelerinden koparılarak baskı ve asimilasyon rejimine kurban giden Uygur Türkü çocukların da kamplara alındığı biliniyordu. Doğu Türkistan’daki çocuk kamplarından çekildiği iddia edilen bir video yaşanan asimilasyonun boyutlarını ortaya koydu.

ABD’li aktisivt ve araştırmacı Timothy Grose’un sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler. 

 

ABD’nin Indiana eyaletinde yer alan bir üniversitede (Rose Hulman Institute of Technology) sosyal bilimler alanında öğretim üyesi olan Timothy Grose, Doğu Türkistan’da yaşanan hak ihlallerine ve Çin’in sistematik baskı ve asimilasyon politikalarıyla ilgilenen bir aktivist ve bilim insanı. Grose, Uygur Türklerinin yaşadığı Kaşgar ilindeki Ekim 2020’de çekildiğini iddia ettiği videoyu bir turistin çektiğini aktarıyor. İnsan hakları aktivisti, videoda çocukların Çince “Çin annemizdir, Çin’i seviyoruz” dediğini ifade ediyor.

“BUNUN ADI ASİMİLASYONDUR”

Türkiye’de Doğu Türkistan’daki hak ihlallerine yönelik haberleriyle tanınan gazeteci Mustafa Bağ ise konuya ilişkin paylaşımında, “Ailelerinden koparılıp yatılı okula konulan Doğu Türkistanlı çocuklar, ‘Annem Çin’dir, annemizi seviyoruz. Çin’i seviyoruz.’ diye bağırıyor. Bunun adı asimilasyondur…” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir