• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
DEVA Partisi Van 1'inci Olağan Kongresini gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen kongrede konuşan Babacan, daha adil, daha özgür, daha eşit bir Türkiye için hep beraber yola koyulduklarını, bu yolculuğu tamamına erdirmek için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Babacan, her gün büyüyen aileyle çalıştıklarını daha da çok çalışacaklarını kaydetti.

 

Kongrede Van depremini hatırlatan Babacan, Van ve tüm Türkiye için hazır olduklarını aktararak şöyle devam etti:

Değerli Vanlı hemşerilerim, Biz Van'ın sorunlarını biliyoruz, görüyoruz, dinliyoruz. Bu ayın başında İzmir'de hepimizi çok üzen bir deprem yaşadık. İzmir'de verdiğimiz kayıplar hepimizi acıya boğdu. Ben biliyorum ki bu acıyı İzmir'le beraber en derinden yaşayanlardan birisi de sizlersiniz. 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011'de art arda meydana gelen iki deprem, bu güzel şehrimize ağır hasar verdi. 644 yurttaşımızı kaybetmiştik, onlardan birisi olan küçük Yunus'un enkazdan bize bakan gözlerini kim unutabilir? Biz unutmuyoruz.

"Van'ın yüksek potansiyeli; doğru tarım politikaları, doğru destek mekanizmaları ve yerinden yönetimin güçlenmesiyle çözülecektir"

Konuşmasında Van'ın doğal ve coğrafi özelliklerine işaret eden Babacan, "Van'ın gerçekten çok özel bir doğası var. Sadece Van'da yetişen 25'i aşkın endemik bitki türü, sadece Van gölünde yaşayan inci kefali, gölleri yaşam alanı edinen kuşları, doğal güzellikleri ile Van, tıpkı nadide bir inciye benziyor. Bu muazzam şehrin, elbette tarım ve hayvancılık açısından da çok yüksek bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Biz, tüm bunların doğru tarım politikaları, doğru destek mekanizmaları ve yerinden yönetimin güçlenmesi ile çözüleceğini biliyoruz. Biz, öncelikle bu bereketli toprakların endemik bitkilerini, hayvan türlerini, balık türlerini tespit ve ıslah etmeyi hedefleyeceğiz. Coğrafi işaret çalışmalarını hızla tamamlayacağız." diye konuştu.

"Van'ı tüm dünyaya tanıtacağız"

Tarım, sanayi ve turizm projelerini açıklayan Babacan şöyle konuştu:

Çiftçi, sanayici ve üniversite iş birliği ile tarım ve hayvancılığı teknoloji ile buluşturacağız. Tarımı, hayvancılığı, arıcılığı, ceviz üretimini, sebze ve meyve üretimini koruyacağız, destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz. Van'ı ve Van'ın ürünlerini sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya tanıtacağız. Van, Doğu Anadolu'muzun en güzide turizm merkezlerinden birisi. Bütün Türkiye'nin turizm potansiyeli taşıyan özellikleri tek başına Van'da bulunuyor. Van'ın turizm kaynaklarını da tanıtacağız. Az önce kirliliğinden dem vurduğumuz Van Gölünün, Van Denizinin mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor.

Konuşmanın ardından Babacan'a Vanspor armalı atkı ve forma hediye edildi.

Tek listeyle girilen seçimde il başkanlığına mevcut Başkan Semra Odabaşı seçildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir