• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
Sivas’ın saklı güzellikleri keşfediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas’ın saklı kalmış, keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak maksadıyla gerçekleştirilen yürüyüş etkinlikleri, her yaştan doğaseverin ilgisini görüyor.

Gökyüzüne doğru uzanan çam ormanlarından göl kenarlarına, akarsulardan kanyonlara, vadilerden ovalara, çeşit çeşit bitki ve güzel manzara eşliğinde Sivas’ın büyük coğrafyasını tanımayı ve tanıtmayı amaçlayan projeyle il genelinde birçok yürüyüş rotası oluşturuldu.

Geçtiğimiz yıl Kızılırmak ve Emirhan kayalıkları yürüyüşleriyle başlayan faaliyetler, bu yıl pandemi kurallarına uygun olarak merkez Karaçayır Ormanları, Gemerek Çat Ormanları, Yıldızeli Yavu Ormanları, Doğanşar Sarısuvat Kanyonu ve Çamlıbel Ormanıyla sürdü.

Vali Salih Ayhan’ın öncülüğünde düzenlenen yürüyüş programlarına; il protokolü, doğaseverler ve doğa kulüpleri de katıldı.

Yürüyüş faaliyeti sonrasında açıklama yapan Vali Salih Ayhan, “Doğal güzellikleriyle insanın içini ferahlandıran, Sivas’ın her köşesi bambaşka bir güzelliğe sahip. Sivas’ımız 28 bin 488 kilometrekareye sahip alanıyla çok geniş bir coğrafya ve birçok iklimsel özellikleri de içinde barındırıyor. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizi hem kamuoyuyla paylaşmak, nefeslenmek hem de spor yapmak amacıyla mesai arkadaşlarımız ve doğaseverlerle birlikte doğadayız. Bu güzel yürüyüş parkurlarını ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla bu tür sosyal ve sportif faaliyetlere devam edeceğiz.” dedi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir