• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'nin 10'uncu modern kütüphanesi Batman'da açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Batman'a kazandırılan kütüphane hizmete açılıyor.

22 milyon TL maliyetle yaptırılan kütüphane, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 10'uncu modern kütüphanesi olma özelliğini taşıyor.

Firma olarak önce inşaatını ardından dekorasyon ve tefrişat işlerini üslendiklerini söyleyen yüklenici firma yetkilisi inşaat mühendisi Muhammed Enes Nasıroğlu, bütün ekibiyle kütüphanenin bir an önce halkın hizmetine açılması için gece gündüz özveri ile çalıştıklarını söyledi.

"Türkiye'nin ilk 10'uncu modern kütüphanesi"

Nasıroğlu, "Batman İl Halk Kütüphanesi inşaatı ve tefrişat işlerini 2 yıl gibi bir sürede tamamlandık. Daha önce de burada kültür merkezi ve kütüphane vardı. Eski bir binaydı, yıkıldı ve yenisini yapmak bize nasip oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlı Şehit Şenay Aybüke Yalçın il Halk Kütüphanesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyüğü olduğu gibi Türkiye'nin de ilk onuncu büyük modern kütüphanelerinden biridir. 8 bin 300 metrekare kapalı alanı olan ve aynı anda bin 200 kişinin ders çalışıp kitap okuyacağı gibi binlerce kaynaktan yararlanabilecek son model teolojilerle donatıldı." ifadelerini kulandı.

"Bütün öğrencilerin yararlanacağı bir şekilde tasarlandı"

Yeni kütüphanede 3 konferans ve bir sinema salonunun yanı sıra çocuk kütüphanelerinin de mevcut olduğunu söyleyen Nasıroğlu, "Yeni Kültür Merkezimiz Batman'daki bütün öğrencilerin yararlanacağı bir şekilde tasarlandı. Okuma ve araştırma salonlarıyla beraber maker atölyeleri mevcut. El işi ve el sanatlarıyla uğraşanlar da buradan yararlanabilecek. Yeni binamızda engelli öğrenciler için uygun dizaynlar yapıldı. Görme ve işitme engelli öğrencilerimiz için de uygun ders çalışabileceği salonlarımız mevcut. Anı zamanda sergi salonlarımız da var. Öğrencilerin rahatlıkla ücretsiz bir şekilde internet erişimine ulaşabileceği halka açık salonlarımız var. Yapımı tamamlanan modern kütüphanemiz halkın kullanımına yakın bir zamanda açılacak inşallah. Memleketimize hayırlı olsun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir