• DOLAR 32.571
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2432.737
  • ...
SON DAKİKA
İnç nedir, nasıl hesaplanır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz birimleri, Emperyal birimler, Birleşik Devletler geleneksel birimleri gibi farklı sistemlerin bir parçasıdır. Uzunluk değeri sistemden sisteme değişebilir. Alan hesaplamalarında inç kare, hacim hesaplamalarında ise inç küp adını alır.

Bir uzunluk ölçüsü olarak inç; ABD, Kanada ve Birleşik Krallık 'ta yaygın olarak kullanılır. ABD ve İngiltere'de kişilerin boy uzunlukları foot ve inç cinsinde ifade edilir.

1958 yılında Birleşik Devletler ve İngiliz Milletler Topluluğu'na üye devletler, "uluslararası inç" ölçüsünü 25,4 milimetre olarak tanımlamışlardır.

İnçin standart uluslararası sembolü in'dir. Bazı durumlarda, "fit" tek kesme işareti, inç ise çift kesme işaretiyle gösterilir.

1 inç = 2.54 Cm'ye eşittir. Bu nedenle inç türünden verilen bir ölçü birimini santimetreye dönüştürmek isterseniz bunu 2.54 Cm ile çarpmanız gerekiyor. Aynı şekilde cm olarak verilen bir ölçüyü inçe dönüştürmek için 2.54'e bölmek yeterlidir.

İnç ekran ne demek?

Televizyonların büyüklüğü anlatılırken inç yerine ekran kelimesi toplumumuzda kullanılmaktadır. Örneğin 82 ekran, 99 ekran, 106 ekran gibi. Aslında burada ifade edilen, köşegen uzunluğunun cm'ye dönüştürülmüş halidir. İnç-Cm dönüşümü için inç değeri 2,54 ile çarpılır.

TV ölçümü nasıl yapılır?

Televizyon veya monitörlerde ölçü inç veya santimetre cinsinden (1 inç = 2,54 cm) hesaplanır. Ölçü monitör veya televizyonun genişliği veya yüksekliği değil, köşeden köşeye uzunluğudur. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir