• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
El-Kaide liderinin İran'da öldürüldüğü iddiasına İran Dışişleri Bakanlığından yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi ve ABD basını tarafından ortaya atılan iddialara ilişkin konuşan Sözcü Hatipzade, İran'da bir El-Kaide yetkilisinin öldürüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, İran'da herhangi bir El-Kaide varlığının da söz konusu olmadığını söyledi.

Ortaya atılan iddialar için "Hollywood senaryosu" benzetmesi yapan Hatipzade, "ABD ve bölgedeki müttefikleri, yalan söyleyerek ve medyaya sahte bilgiler sızdırarak İran'ı bu tür gruplarla bağlantılı olarak göstermeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin İran'a yaklaşımına değinen Hatipzade, "ABD öteden beri İran'a karşı yalan yanlış suçlamalarda bulunuyor. Mevcut ABD yönetiminde bu yaklaşım kalıcı bir eğilim haline geldi. Beyaz Saray, İranofobi planını uygulanmada giderek daha abartılı adımlar atıyor. Bu tür suçlamalar İran halkına karşı hem ekonomik hem istihbarat hem de psikolojik savaş bağlamında yapılıyor. Medya, İran'a karşı, Beyaz Saray'ın yalanlarını yaymak için bir platform olmamalı." diye konuştu.

ABD istihbarat yetkililerinin basına verdikleri demeçte, El Kaide'nin 2 numaralı ismi Ebu Muhammed El-Mısri lakaplı Abdullah Ahmed Abdullah'ın ve Üsame Bin Ladin'in dul eşinin 3 ay önce Tahran'daki Pasdaran Caddesi'nde, ABD'nin emriyle siyonist ajanlar tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir