• DOLAR 32.34
  • EURO 35.142
  • ALTIN 2241.09
  • ...
Genç evlilik mağduru aile yetkililerden adalet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

18 yaşını doldurmadan önce eşleriyle severek ve isteyerek evlenen kadınların eşlerine, "Cinsel İstismar" suçlamasıyla onlarca yıl ceza verilip, tecavüzcülerle aynı koğuşa konuluyorlar. Cezası bitip sivil hayata dönen adamlar, "istismarcı" damgası sebebiyle iş bulmakta zorlanıyor.

Genç yaşta evlenip yuva kurdukları için Kerim ve Asiye Yıldırım çifti hakkında açılan kamu davası sonrasında 3 çocuk babası olan Kerim Yıldırım 10 yıl süren dava sonuçlandıktan sonra cezaevine konuldu. Eşi suçsuz yere cezaevine konulan Asiye Yıldırım, çocuklarıyla bir başlarına hayat mücadelesini sürdürüyor.

Yaşadıkları sorunlarla ilgili İLKHA'ya konuşan genç evlilik mağduru Asiye Yıldırım, eşiyle severek ve isteyerek evlendiklerini, eşiyle devletin verdiği resmi nikâh cüzdanlarıyla cezaevinde görüşebildiklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve tüm yetkililerden yardım istedi.

“10 yıl önce eşimle severek ve isteyerek evlendim”

Yıldırım, “25 yaşındayım 10 yıl önce eşimle severek ve isteyerek evlendim. Benim ailemin ve eşimin ailesinin de rızası vardı. Evlendikten sonra hamile kaldığımda doğum için hastaneye gittiğim. Hastanede doktorlar tarafından şikayet edildik. Doğumdan sonra mahkemelerimiz başladı. 10 yıl boyunca mahkememiz devam etti. Biz beraat kararı beklerken bir anda bize ceza kararı geldi. Bu dosyayı hiç mi açıp bakmadılar. Ben hiçbir şikayette bulunmadım. Allah eşimden razı olsun çok iyi, çocuklarına iyi bakan ve ailesine sahip çıkan biridir.” dedi.

“Eşime 8 yıl 4 ay ceza verdiler”

Kendileri gibi mağdurların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bize ve bizim gibi erken evlilik mağdurlarına bir an önce konuşulan yasayı çıkarsınlar. Çocuklar mağdur oluyor. Eşler olarak biz mağdur oluyoruz. Çocuklarım her gün babalarını bekliyor. Sürekli babalarını sorup ne zaman geleceğini öğrenmek istiyorlar. Maddi ve manevi olarak da çok sorunlar yaşadık. Benim bir yerlerden gelirim yok. Çocuklarım ile kendi evimde idare etmeye çalışıyorum. Eşim sürekli çocuklarını özlüyor. Çocuklar da her zaman babalarını istiyorlar. Eşime 8 yıl 4 ay ceza verdiler. O kadar suç işleyenler dışarıda kalırken eşim evi ve ailesine sahip çıkan biri olarak içeri atmaları doğru değildir. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Resmi nikahlı eşim cezaevinde mağdur.”

Kerim ve Asiye Yıldırım çiftinin çocukları Ayşegül ile Zemzem Nur, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenerek babalarının bir an önce eve gelmesini istediler.

“Oğlumun suçu olsa yatsın cezasını çeksin deriz ama oğlumun suçu yok”

Cezaevindeki genç evlilik mağduru Kerim Yıldırım’ın annesi Ayşegül Yıldırım, suçsuz yere cezaevine konulan çocuğunun serbest bırakılmasını istedi.  

Anne Yıldırım, “Oğlumu genç yaşta evlendirdik. Çok mutlulardı eşiyle birbirlerini çok seviyorlardı. 10 yıl süren mahkeme sonrası 3 aydır oğlumu cezaevine götürdüler. Sayın Cumhurbaşkanımız sizlerden yardım istiyoruz. Çoluk çocuğum mağdur ve perişan haldeler. Torunlarım hep babaları gelmediği için ağlıyorlar. Çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin. Oğlum suçsuz yere yatıyor. Çoluk çocuğuyla hepimiz mutluyduk ancak oğlumu cezaevine götürdüler. Götürdüklerinde 'bir imza atıp gelecek' dediler ama alıp cezaevine koydular. Akşama kadar oğlumu dışarlarda ağlaya ağlaya bekledim, gelmedi. Bu durumdaki suçsuz yere yatan kişileri çıkarsınlar bunlar çok masumlar. Oğlumun suçu olsa yatsın cezasını çeksin deriz ama oğlumun suçu yok. Kurban olduğum Allah yardım etsin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)  













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir