• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Sigara yasağını olumlu bulanlar da var tepki gösteren de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Açık alanlarda ve toplu taşıma yerlerinde sigara içmenin yasaklanmasını kimi vatandaşlar olumlu karşılarken kimileri ise tepki gösterdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da çarşı merkezlerinde denetimler yapılırken, bazı vatandaşların sokak ve caddelerde yine sigara içmeye devam ettiği görüldü.

Pandeminin yayılma riski sebebiyle toplu yaşam alanlarında içilmesi kısıtlanan sigara yasağını değerlendiren kimi vatandaşlar, sigaranın cadde ve sokaklarda içilmesinin yasaklanması kararını olumlu bularken kimi vatandaşlar da yasağa tepki gösterdi.

“Sigara içerken izmaritlerini yere atıyorlar”

Cadde, sokak ve kalabalık yerlerde zaten sigara içilmemesi gerektiğini söyleyen vatandaş Nizamettin Dağ, “Bazı insanlar yolda sigara içerken izmaritlerini yere atıyorlar. Bu da çevre kirliliğine neden oluyor. Yasağın gelmesi insan sağlığı için güzel bir uygulama oldu. Ben sigara içmiyorum, içenlere de içmemelerini tavsiye ediyorum. Sigara hem insan sağlığına hem de çevre temizliğine çok zarar veriyor. Yasağı destekliyorum, yasağa uymamız bizim için çok faydalı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Pandemi döneminde alınan en etkili ve yerinde bir karar”

Sigara yasağı kararının yerinde bir karar olduğunu, hatta geç bile kalındığını ifade eden vatandaş Sabahattin Billur ise şunları söyledi:

“Düşünün sigara içen biri yolda giderken hemen yanından geçen birini dumanı yüzünden rahatsız edebiliyor. Cadde ve sokaklarda sigara içmenin yasaklanması aynı zaman da Covid-19 tedbirleri açısından da iyi oldu. Hatta maske takma zorunluluğundan daha etkili olduğuna inanıyorum. Belki de pandemi döneminde alınan en etkili ve yerinde bir karar. Çünkü sigara dumanından birçok bakteri yaymasından dolayı solunum yolu hastalığın yayılmasına neden olabiliyor. Alınan kararı son derece olumlu buluyor ve destekliyorum.”

“Cadde ve sokaklarda sigara içilmemesi yerinde bir karar”

“Sigara zararları o kadar çok ki biri yanınızda içtiği zaman maske takmanın da bir anlamı kalmıyor” diyen Rıdvan Arıca, “Sigara yasağını televizyonlardan öğrendim. Bence alınan kararları vatandaşlara bir şekilde belirtilmesi gerekir. Bende bir sigara kullanıcısıyım, tabi kimse içmeseydi iyi olacaktı. Yalnız cadde ve sokaklarda sigara içme yasağını yerinde buluyor ve destekliyorum.” diye konuştu.

“Öyleyse sigarayı kökten yasaklasınlar”

Sigara tiryakisi olduğunu söyleyen Muzaffer Erin, “Açık alanda sigara içmeyi yasaklamak bence çözüm değildir. Sigara ile ilgili alınan bu yasaklar Coronavirus hastalığını azaltacak mı? Sigara yasağı Coronavirus’e etkisi mi vardır? Dışarda, arabada, evde içmek yasak. Önümüzde kış ayı var. Kapalı alanlarda da sigara içemeyeceğiz ne olacak? Öyleyse sigarayı kökten yasaklasınlar, insanlarda ne yapacağını bilsin. Sigara tiryakisiyim, açık alanda bir bankta oturup bir sigara içemezsem nerede içeceğim?” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir