• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
Malatya’da asayiş uygulamaları ile pandemi denetimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açıklamada, Cezmi Kartay Caddesinde B.Ö. isimli şahsın yapılan GBT sorgusunda Malatya Asliye Ceza Mahkemesi ilamat masasından cebir, tehdit veya hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 5 yıl kesinleşmiş cezası olduğu tespit edilerek, şahsın adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Halep Caddesinde bulunan bir işyerinden 160 kilogram çay, 100 kilogram kesme şeker, 96 maden suyu, 72 şişe kolanın çalınması olayı ile ilgili, olayı gerçekleştiren şahısların F. Y. ve yaşı küçük D.D. olduğu tespit edildiği, gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklamasında bulunuldu.

Şehir Mezarlığı civarında bir şahsın üst aramasında bir ZIG ZAUER tabanca ve 3 fişek ile Cirikpınar Mahallesinde 1 şahısın üzerinden ruhsatsız kurusıkı tabancanın ele geçirildiği ve Özden Sokakta bir şahsa kesici alet bulundurmak ve taşımak suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Sarıcıoğlu Mahallesinde bir şahsın üzerinden 37 gram Kannabinoid, Fidelya sokakta bir şahsın üzerinde 28 uyuşturucu hap, Özden Sokakta araç içerisinde oturan M.A. isimli şahıstan 10 parça halinde ayrı ayrı paketlenmiş uyuşturucu madde, Yenihamam Mahallesinde bir şahıstan 6,20 gram Kannabinoidin ele geçirildiği ifadelerine yer verildi.

Halfettin Mahallesinde bir kıraathanede kumar oynayan 9 şahsa toplam 11 bin 25 TL İdari para cezasının uygulandığı iş yeri sahibine adli işlem yapıldığı açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, AVM içinde bir işyerinde meydana gelen 13 bin TL değerinde laptopun çalınması olayı ile ilgili yapılan M.S.Ö. isimli şahsın yakalanarak, adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

Açık ve kapalı alanlarda yapılan pandemi denetimlerinde 25 şahsa maske takmamaktan, Covid-19 temaslısı olup karantina kuralına uymadığı tespit edilen 8 kişi olmak üzere 33 kişi hakkında cezai işlem yapıldığı ve temasların ikametlerine yönlendirildiği açıklamasında bulunuldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir